Noen av de beste filmene med et kryptotema

Kryptovaluta har kommet for å bli, og det har også dukket opp flere filmer som tar for seg den elektroniske valutaverdenen – være seg dokumentar, action, eller komedie. Vi tar en titt på noen av de aller beste i vår uhøytidlige kåring av beste kryptofilmer.

Så fyr opp projektoren og la deg overraske over de mange sider ved kryptovaluta, fra anarkistiske miljø til spennende gambling på Bitcoin casino – disse pengene har mange sider ved seg.

1. In Time (2011)

Against the clock: Will and Sylvia (Justin Timberlake and Amanda Seyfried) live in a world where time literally is money — and it’s running rapidly out for most.

«In Time» er en futuristisk thriller regissert av Andrew Niccol og med Justin Timberlake i hovedrollen. Filmen utforsker et samfunn der tid bokstavelig talt er penger. I denne verdenen stopper aldring ved 25 år, men for å leve lenger må man tjene og bruke tid som valuta. Selv om filmen ikke direkte handler om kryptovaluta, er konseptet med tid som en digital valuta en fascinerende parallell til kryptovalutaer som Bitcoin. Filmen utforsker økonomisk ulikhet og verdien av tid på en måte som gir gjenklang med mange aspekter av kryptoverdenen.

 

2. The Rise and Rise of Bitcoin (2014)

Denne dokumentaren gir et dyptgående innblikk i Bitcoin og dens opprinnelse. Regissør Nicholas Mross følger programmereren Daniel Mross, som oppdager Bitcoin i 2011 og blir fascinert av dens potensial. Dokumentaren dekker viktige hendelser i Bitcoin-historien, fra dens tidlige dager til fremveksten av kryptobørser og den økende interessen fra media og investorer. «The Rise and Rise of Bitcoin» gir et godt grunnlag for å forstå hvordan Bitcoin har utviklet seg og hvorfor den har blitt så populær.

 

3. Crypto (2019)

«Crypto» er en thriller som utforsker de mørkere sidene ved kryptovaluta. Filmen følger Martin, en ung anti-hvitvasking-analytiker som blir involvert i en sak som involverer korrupsjon og hvitvasking av penger gjennom kryptovaluta. Med skuespillere som Beau Knapp, Alexis Bledel og Kurt Russell, gir «Crypto» en spennende og dramatisk skildring av hvordan kryptovaluta kan brukes i både legitime og ulovlige transaksjoner. Filmen kombinerer elementer av økonomisk kriminalitet og teknologi, og gir et spennende innblikk i kryptovalutaens potensial og risikoer.

 

4. Banking on Bitcoin (2016)

«Banking on Bitcoin» er en annen dokumentar som utforsker Bitcoin og dens innvirkning på finansverdenen. Regissør Christopher Cannucciari gir et omfattende overblikk over Bitcoin, fra dens mystiske skaper Satoshi Nakamoto til dens bruk i dagens økonomi. Dokumentaren inkluderer intervjuer med nøkkelpersoner i kryptomiljøet, som Charlie Shrem og Erik Voorhees, og diskuterer både de teknologiske aspektene og de regulatoriske utfordringene som Bitcoin står overfor. «Banking on Bitcoin» er en informativ film for både nybegynnere og de som ønsker en dypere forståelse av kryptovaluta.

 

5. Deep Web (2015)

«Deep Web» er en dokumentar regissert av Alex Winter som dykker ned i den mørke siden av internett, kjent som «Deep Web«. Filmen fokuserer på historien om Silk Road, en beryktet online markedsplass hvor Bitcoin ble brukt som hovedvaluta for å kjøpe og selge ulovlige varer. Dokumentaren gir innsikt i rettssaken mot Ross Ulbricht, grunnleggeren av Silk Road, og diskuterer implikasjonene av anonymitet og frihet på internett. «Deep Web» gir et skremmende, men fascinerende innblikk i hvordan Bitcoin kan brukes utenfor de vanlige økonomiske kanalene.

 

6. Dope (2015)

«Dope» er en coming-of-age-film regissert av Rick Famuyiwa, som følger livet til en gruppe tenåringer i Inglewood, California. Selv om hovedfokuset ikke er på kryptovaluta, spiller Bitcoin en viktig rolle i plottet. Hovedpersonen, Malcolm, og vennene hans blir involvert i å selge stoffer via det mørke nettet og bruker Bitcoin for å skjule transaksjonene sine. Filmen gir en lett og humoristisk tilnærming til temaet, samtidig som den berører seriøse emner som identitet og overlevelse i et tøft miljø.

 

7. Trust Machine: The Story of Blockchain (2018)

Denne dokumentaren, regissert av Alex Winter, utforsker ikke bare Bitcoin, men også den underliggende teknologien kjent som blockchain. «Trust Machine» gir en omfattende forklaring på hvordan blockchain fungerer og hvorfor den har potensial til å forandre mange industrier, inkludert finans, helse og logistikk. Dokumentaren undersøker også de sosiale og politiske implikasjonene av en teknologi som kan tilby desentralisert makt og tillit. «Trust Machine» er en viktig film for alle som ønsker å forstå fremtiden for digital teknologi og kryptovaluta.

 

8. Bitcoin Heist (2016)

«Bitcoin Heist» er en vietnamesisk actionkomedie som kombinerer elementer av heist-filmer med kryptovaluta. Regissør Ham Tran skaper en spennende historie om en gruppe kriminelle som planlegger å stjele en stor mengde Bitcoin fra en internasjonal hacker. Filmen er full av action, intriger og teknologiske vendinger, og gir en underholdende vri på hvordan kryptovaluta kan være sentral i moderne krimfortellinger.