Ridley Scott avslører: Har allerede begynt å skrive på «Gladiator 3»

Ventetiden på en tredje film i Gladiator-sagaen kan bli kortere enn forventet. Selv om Gladiator 2 ennå ikke har hatt premiere, jobber regissør Ridley Scott allerede med den neste filmen i den episke serien.

I et nylig intervju med Total Film avslørte Scott at «Gladiator 3» har tatt et viktig steg nærmere realisering. Han har nemlig begynt på manuset:

– Jeg har allerede skrevet åtte sider! Jeg tror dette kan bli starten på noe minneverdig. Jeg hadde aldri trodd vi skulle tilbake til arenaen, men nå føler jeg meg nærmest tvunget til det.

I det samme intervjuet sammenlignet Scott Gladiator 3 med Gudfaren 3. Han påpeker at den tredje filmen vil følge opp der den andre etterlot karakteren i et ensomt liv, fanget i en tilværelse som aldri var ønsket.

Interessant nok er ikke Scott den første som trekker paralleller mellom Gladiator og Gudfaren. Roland Emmerich gjorde nylig en lignende sammenligning med sin TV-serie De som skal dø. Det er noe ved det storstilte maktspillet mellom romerske keisere og mafiabosser som skaper naturlige koblinger!

Om Gladiator 3 blir en realitet gjenstår å se, men én ting er sikkert: Gladiator 2 får kinopremiere 22. november!