Seriestopp hos Netflix, Disney+ og Max: Strømmetjenester kansellerer serier i stor skala

I løpet av 2024 alene har opptil 50 serier blitt kansellert på tvers av noen av de mest populære plattformene.

Kanskje har du slukt en splitter ny Netflix-serie, episode etter episode, ledd eller grått av karakterenes krumspring. Så, når sesongen kulminerer i en dramatisk cliffhanger – kommer sjokkbeskjeden: Netflix velger å ikke lage en oppfølger.

Denne høsten kan du lett gå glipp av et gjensyn med favorittkarakterene dine fra både serier og realityprogrammer. Flere av de største strømmegigantene har kansellert et betydelig antall serier, og det går ikke upåaktet hen.

Store kanselleringer på tvers av strømmetjenestene

Netflix har vært spesielt aktiv i å kutte i sitt innhold. Blant annet har strømmetjenesten kansellert serier som Dead Boy Detectives og oppfølgeren til Uncoupled, som hadde How I Met Your Mother-stjernen Neil Patrick Harris i hovedrollen. Realityserier er heller ikke spart: Buying Beverly Hills forsvinner etter to sesonger, mens Buying London ble avsluttet etter bare én sesong.

Disney+ har også satt bremsene på flere produksjoner, blant annet Star Wars-relaterte The Acolyte. Max har på sin side besluttet å kansellere serier som Pretty Little Liars: Summer School.

Har strømmetjenestene nådd metningspunktet?

Den harde konkurransen om strømmebrukernes oppmerksomhet har ført til flere fusjoner. Nylig har vi sett Disney+ og Hulu alliere seg, mens Discovery+ og HBO Max har slått seg sammen under navnet Max. Dette betyr at strømmetjenestene i stadig større grad må vurdere nøye hvilke serier de skal investere i.

«Spesielt de billigproduserte seriene ryker i hjørnet,» sier en filmanmelder. Med færre midler til å fordele mellom et stadig økende antall serier, virker det som om strømmetjenestene må prioritere strengere enn før.

Netflix-serien Kaos ble avsluttet etter en sesong.

Noen av de kansellerte seriene

Flere serier som ikke har hatt mer enn én eller to sesonger, står nå på listen over kanselleringer. Her er noen eksempler:

  • The Serpent Queen (Starz) – avsluttet etter to sesonger
  • Kaos (Netflix) – avsluttet etter én sesong
  • That 90s Show (Netflix) – avsluttet etter to sesonger
  • Villains of Valley View (Disney) – avsluttet etter to sesonger
  • Pretty Little Liars: Summer School (Max) – avsluttet etter to sesonger
  • Dead Boy Detectives (Netflix) – avsluttet etter én sesong
  • Kjøp av Beverly Hills (Netflix) – avsluttet etter to sesonger
  • Uncoupled (Netflix/Showtime) – avsluttet etter én sesong

Hele listen kan sees på kilder som The Vulture og Cosmopolitan.