Ny Bond-film på vei

Under et møte med aksjonærene til MGM, kunne studioets administrerende direktør Gary Barber avsløre at den nye James Bond-filmen er under planlegging.

Ifølge Barber får den nye Bond-filmen premiere innen maks tre år. Han kunne også fortelle at en ny regissør snart skal være på plass, etter at
Skyfall-regissør Sam Mendes nylig takket nei til å regissere den neste filmen i rekken. Bakgrunnen for at Mendes takket nei, var fordi han i år er travelt opptatt med to store teateroppsetninger (
Charlie And The Chocolate Factory og
King Lear) og er medskaper av den nye Showtime-serien
Penny Dreadful.

Det spekuleres høyt og lavt om hvem som skal lage den neste Bond-filmen. Blant de svært mange navnene som nevnes som potensielle kandidater, finner vi prestisjeregissører som Alfonso Cuarón, Kathryn Bigelow, David Fincher, Ridley Scott, Kenneth Branagh, Joe Wright og Danny Boyle.

 

Henter inspirasjon hos Ian Fleming

Enn så lenge er lite kjent om filmen, som blir den tjuefjerde i rekken. Men i et nylig intervju med avisen Financial Times, kunne manusforfatter John Logan avsløre at den nye filmen går til kildene: Ian Flemings bøker. Som med Daniel Craigs foregående Bond-filmer, vil også
Bond 24 (foreløpig arbeidstittel) utforske James Bonds menneskelige sider.

– Flemings mot til å vise Bonds frykt, sårbarhet og depresjon var veldig interessant og noe som dagens publikum kan akseptere. Jeg tror Skyfall (sin suksess, journ.anm) demonstrerte at publikumet vil se en karakter med flere lag. Og det er lag som Fleming selv skrev, uttalte Logan.

Selv om Barber uttalte at filmen får premiere innen tre år, betyr ikke dette nødvendigvis at publikum må vente helt til 2016. Både MGM, Columbia Pictures (som finansierer filmen sammen med MGM) og Broccoli-familien ønsker å lansere filmen før det. Mye avhenger av når en ny Bond-regissør og manus er på plass. Ifølge flere bransjeanalytikere fremstår mars 2015 som den mest sannsynlige premieremåneden for
Bond 24.