Forrykende underholdning

Dette er tredje gangen Iron Man forlater Marvel tegneseriehefter til fordel for filmlerretet. Nytt for året er at Shane Black har overtatt registolen, og det er ingen dårlig endring. Han har laget en film som garantert blir akseptert selv av den mest ihuga fansen.

Denne gangen  forsøker Tony Stark (Downey Jr.) forsøker å komme seg etter strabasene med The Avengers i New York. Noen lang hvile får han ikke før han havner i kræsj med terroristen Mandarin (Ben Kingsley), som  vil knuse USA.  Samtidig avslår Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) et forretningstilbud fra Aldrich Killian (Guy Pearce), som jobber med en  teknologi som gjør at man kan overta hjernekontrollen hos folk. Dermed har Tony tar to gærninger han skal hamle opp med.

Downey jr er den perfekte superhelten. kombinasjonen  med Downey jr i hovedrollen er og Shane Black bak manuspulten og i registolen viser seg å være perfekt. Her er kjappe replikker og og et forrykende tempo som kler superhelten. Og ikke minst er det en nytelse å oppleve Ben Kingsley i skurkerollen.

Iron Man 3 er full action, stor humor og forrykende underholdning – ispedd spesialeffekter som overgår det meste innen sjangeren. Den perfekte superheltfilmen.