Klart for Eurodok i Oslo

Festivalen arrangeres i år for 16. gang og presenterer noe av det beste innen ny europeisk dokumentarfilm.

Filmene forteller alle sterke og engasjerende historier om alt fra kjærlighet og toleranse, til krig, møter mellom ulike sivilisasjoner, flukt, mat, fotball og meningen med livet!

 

Flamenco og lidenskap i åpningsfilmen

Årets Eurodok åpner onsdag 29. mars med visning av den spanske filmen  La Chana , om en stor flamencostjerne som ser tilbake på sitt innholdsrike liv mens hun forbereder sin siste forestilling.

– En film som gir deg lyst til å danse!, sier festivalsjef Kaia Høidalen. Etter filmen inviteres publikum til fest i foajeen i andre etasje på Cinemateket.

 

Ulrich Seidl om jakt og kolonialisme avslutter

Seidl er tilbake med nok en provoserende og underholdende dokumentar, denne gangen om europeere som jakter på eksotiske dyr i Afrika. Filmen
Safari er årets avslutningsfilm og vises etter prisutdelingen søndag 2. april.


LES INTERVJU MED ULRICH SEIDL HER

EUs delegasjon til Norge har vært en støttestpiller i arbeidet med Eurodok siden starten i 2001.

– Eurodok er en feiring av mangfold og samarbeid, samt en viktig arena for ytringsfriheten i Europa. Jeg tror også festivalen spiller en stadig viktigere rolle i en verden hvor vi opplever økende fremmedfrykt, populisme og rop om å gjenreise nasjonale grenser, sier Helen Campbell, EU-ambassadør og leder av EUs delegasjon.

Norsk program

14 norske filmer er tatt ut til årets Eurodok. Årets filmer gir et unikt innsyn i triste, opprivende og skremmende verdener, men menneskene som portretteres er tapre, med en uredd holdning til det fremmede, om det så gjelder sykdom, krig eller flukt.


Les om de norske filmene her.

 

Europeisk konkurranseprogram

Festivalen har plukket ut i alt elleve europeiske filmer som alle er med og konkurrerer om årets Eurodok-pris. Eurodok-prisen offentliggjøres og overrekkes vinneren søndag kveld kl. 19.00.

Les mer om konkurransefilmene her