Foto: Ihne Pedersen/Motlys

Første norske film i hovedkonkurransen i Venezia på 38 år

For første gang på 38 år er en norsk spillefilm invitert til hovedkonkurransen på filmfestivalen i Venezia.

Filmen «Kjærlighet» av Dag Johan Haugerud kan dermed vinne Gulløven. Sist en norsk film deltok i hovedkonkurransen var i 1986 med Oddvar Einarsons «X».

«Kjærlighet» er en del av Haugeruds trilogi «Sex Drømmer Kjærlighet». Filmen er en romantisk skildring av kjærlighet, omsorg, ansvar og seksualitet, med sommerlige Oslo som bakteppe. Haugerud er begeistret for muligheten til å presentere filmen internasjonalt, og håper at handlingen som utspiller seg på fjorden mellom Rådhusbrygga og Nesodden, vil passe godt til Venezia.

Produsent Yngve Sæther i Motlys, som har samarbeidet med Haugerud i mange år, er også stolt over invitasjonen. De håper at deltakelsen vil åpne nye dører for Haugeruds karriere internasjonalt. Haugeruds forrige film, «Sex», solgte til over 25 land etter premieren på Berlinalen tidligere i år.

I «Kjærlighet» møter vi legen Marianne og sykepleieren Tor, som utforsker alternative forholdsformer. Filmen er støttet av Norsk filminstitutt med produksjonstilskudd til trilogien. Den første filmen i trilogien, «Sex», mottok kinodistribusjonspris, arthousekino-pris og pris fra den økumeniske juryen i Berlin.