«Det ender med oss» – Et vaklende romantisk drama

3
Total vurdering

Dette romantiske dramaet er basert på det som skal være en svært populær roman med samme navn, rettet mot målgruppen unge kvinner.

PÅ KINO FRA 9. AUGUST: Boken er gitt ut på norsk. Samme forfatter (Colleen Hoover) har også skrevet «Det starter med oss». Ikke filmatisert så vidt jeg vet.

Lily Bloom, Lily Blossom Bloom til og med, spilles av Blake Lively, som tar godt vare på kvinnen som har en drøm om å starte blomsterforretning, noe hun gjennomfører på sitt vis i Boston. Der treffer hun også tilfeldigvis nevrokirurgen Ryle Kincaid, en modellkjekk type som er rundbrenner og spilles av filmens regissør Justin Baldoni.

It Ends with Us | August 9, 2024 (United States) Summary: Adapted from the Colleen Hoover novel, Lily overcomes a traumatic childhood to embark on a new life. A chance meeting with a neurosurgeon sparks a connection but Lily begins to see sides of ... Read all
Countries: United StatesLanguages: English

Før de egentlig møtes ser hun han gyve løs på en stol i sinne, noe som burde ha fått varsellampene til å lyse. Lily kommer nemlig fra en familie der den høyt ansette faren slo moren. Det gjør at Lily ikke klarer å si de fem positive tingene om han som moren ønsker seg i begravelsen hans.

Skjønnhetens overflate

Det blir fart i forholdet når en dame dumper inn i blomsterbutikken og insisterer på å jobbe der som viser seg å være søsteren til nevrokirurgen Ryle. Derfra faller filmen for fristelsen til å meske seg med detaljer i vakre steder og vakre mennesker, ikke minst i kropper og hud, klær og hår til dette vakre paret og folk rundt og filmens regissør lar til og med kamera kjæle med sin egen modellvakre kropp.

Filmen tar opp et viktig og alvorlig tema, men det hele blir for mye ukeblad og kiosklitteratur.

I Boston møter Lily – også tilfeldigvis – sin ungdomskjæreste, som ble hjemløs etter å ha blitt kastet ut hjemmefra og nesten ble slått i hjel av faren til Lily da han oppdaget dem sammen. Nå driver han en vellykket og velrenommert restaurant I Boston og værer straks at Lily kan være på vei inn i et voldelig forhold. Trekantdramaet og hele historien utspiller seg i det hele tatt på sørgelig forutsigbart vis. Ungdomskjæresten viser seg å være ridderen på sin hvite hest.

Forutsigbar fortelling

Synd, for filmen tar opp et viktig og alvorlig tema. Det hele blir for mye – ukeblad og kiosklitteratur. Justin Baldoni har også tidligere tatt opp viktige tema gjennom sitt Wayfarer Entertainment som regissør i «Five Feet Apart» fra 2019 (cystic fibrosis) og «Clouds» fra 2020 (osteosarcoma). Disse også romantiske drama.

Blake Lively er mest kjent for sine roller i «The Sisterhood of the Travelling Pants» (2005) og som Serena van der Woodsen i «Gossip Girl» (2007-12). Og – for å bli i sjangeren: som gift med Ryan Reynolds. De har fire barn sammen….

3
Total vurdering