Pål Øie vekker Kraken til live i Norges dypeste fjord

Helt nede på bunnen av Norges dypeste fjord hviler en legendarisk skapning, en enorm og fryktinngytende monster som sjømenn har fryktet i århundrer.

Opptakene til en ny stor spenningsfilm, med Sara Khorami og Mikkel Bratt Silset i hovedrollene, er nå i full gang i Sognefjorden. Filmen, som bærer den passende tittelen «Kraken», utforsker den norske myten som har fanget fantasien til sjømenn og filmskapere gjennom tidene.

– Det er utrolig gøy å få lage en monsterfilm i Norge. Kraken har dukket opp i flere store Hollywood-produksjoner, men få vet at Kraken faktisk er norsk, sier produsent John Einar Hagen i Nordisk Film.

Hagen samarbeider igjen med produsent Einar Loftesnes fra Bergen, og sammen er de klare for å vekke det mytiske monsteret til live på norsk jord.

Filmskaperne vender tilbake til skrekkens verden

Den nye filmen regisseres av Pål Øie, med Sjur Aarthun som co-regissør og filmens fotograf. Duoen er kjent for sine tidligere suksesser som «Tunnelen» (2019), «Villmark» (2003) og oppfølgeren «Villmark 2» (2015). Men «Kraken» markerer deres første steg inn i monsterfilmens verden.

– Endelig er vi i gang med opptak her i Sognefjorden, der Kraken hører hjemme. Vi er utrolig takknemlige for all hjelpen og velviljen vi har fått overalt, sier Loftesnes.

Handlingen: Mysterier i dypet

Filmen følger marinbiologen Johanne Berge, spilt av Sara Khorami, som motvillig blir sendt til en bygd ved Sognefjorden for å undersøke mystiske hendelser. Naturfenomener uten forklaring, merkelige lyder fra fjordens dyp, og en tragisk ulykke skaper mistanke om at noe farlig truer bygda.

Johanne må kjempe mot både miljøødeleggelser og sin egen mørke fortid, samtidig som hun prøver å avdekke sannheten bak fjordens skrekk før det er for sent.

Norsk natur som ramme for mytisk fortelling

Med Norges dramatiske natur og Sognefjordens mystiske dybder som bakteppe, lover «Kraken» å bli en storslagen filmopplevelse. Filmskaperne har hentet inspirasjon fra både myter og miljøtrusler, og resultatet er en unik norsk monsterfilm.