sss

Filmfestivalen i Venezia: Nicole Kidman stråler i erotisk thriller

Nicole Kidmans nye erotiske thriller, «Babygirl», gjør sterkt inntrykk på filmfestivalen i Venezia, der den mottok en sju minutters stående ovasjon ved verdenspremieren.

Selv om slike ovasjoner ikke er uvanlige for høyt profilerte premierer, er mottakelsen av «Babygirl» likevel et tydelig tegn på filmens slagkraft.

Kritikerne trekker frem Nicole Kidmans fryktløse prestasjon i det som beskrives som et «dristig og provoserende» kontordrama. Ifølge Variety leverer Kidman «en av sine mest modige opptredener på flere år,» og viser en kompleks karakter som både er driven og samtidig plaget av dype, indre konflikter.

En dristig utforskning av begjær og makt

«Babygirl» tar for seg temaer som begjær, maktdynamikk og seksualitet på en moderne og uredd måte. Kidman spiller Romy, en mektig administrerende direktør som innleder en affære med en ung praktikant, spilt av Harris Dickinson. Selv om Romy er i et lidenskapelig ekteskap med sin mann, spilt av Antonio Banderas, søker hun noe mer grenseoverskridende og utfordrende.

Regissør Halina Reijn utfordrer konvensjonene til en typisk Hollywood-thriller ved å fjerne det polerte ytre for å avdekke de ubehagelige realitetene bak en slik affære. Reijns rå, indiestil-tilnærming gir filmen en autentisk og nesten ubehagelig kant.

The Hollywood Reporter roser filmen for sin «ærligere og mer ubehagelige utforskning av menneskelig svakhet,» som setter den i en klasse for seg. » Kidmans portrett av Romy, som sliter med sitt dobbeltliv, er både rørende og mørkt humoristisk, noe som gjør filmen til en gripende og dypt menneskelig historie.»