Bergen internasjonale filmfestival (BIFF) får Christieprisen for sin unike vilje til å skape arenaer som gjør forskning tilgjengelig for allmennheten.
Christieprisen er en årlig pris som Universitetet i Bergen gir til en person eller institusjon som har bidratt til god samhandling mellom forskning, utdanning og omverdenen.
Et unikt formidlingssamarbeid
Bergen internasjonale filmfestival evner å skape rom for begeistring, undring, innsikt og debatt om aktuelle forskningstema med sitt solide og samfunnsaktuelle program år etter år. Med besøkstall på rundt 50.000 de siste årene, har BIFF etablert seg som den største filmfestivalen i Norge.
Festivalens unike vilje til å få til samarbeid som kommer den brede offentlighet til gode, er noe som trekkes frem i juryens begrunnelse.
— BIFF tilrettelegger for et unikt formidlingssamarbeid med Universitetet i Bergen. Festivalen har vist en unik evne til å skape gode samarbeidsarenaer som bidrar til å gjøre universitetets forskning tilgjengelig for allmenheten, og ikke minst for ungdom og fremtidige studenter, sier juryleder og prorektor ved UiB Pinar Heggernes.
I begrunnelsesteksten har juryen trukket frem flere ulike eksempler på dette: skoleprogrammet som bidrar til et tidlig møte mellom ungdom, forskere og forskning, festivalens aktive rolle i studentkulturen i Bergen, og forskningsdokumentarserien «Gulluglen». Denne programserien har vært et særlig viktig samarbeid for UiB, der vitenskapelig ansatte hvert år er med i juryen som kårer årets beste dokumentarfilm.
Prisen gir ekstra pågangsmot
— Vi er enormt takknemlige for anerkjennelsen det er å bli tildelt Christieprisen. Den gir oss ekstra pågangsmot og oppmuntring til å fortsette arbeidet med å spre kunnskap gjennom film – om det så er til skoleelever, akademikere eller til andre kunnskapstørste publikummere, sier Kristian Fyllingsnes, festivalleder i BIFF.