«Joker: Folie à Deux» – Fra kassasuksess til økonomisk katastrofe

«Joker: Folie à Deux», oppfølgeren til 2019s suksessfilm «Joker», er en økonomisk katastrofe. Filmen har slitt med billettsalg og forventes å tape mellom 150 og 200 millioner dollar.

Filmen har så langt kun spilt inn 165 millioner dollar globalt i løpet av sine første to uker, skriver Variety. Til sammenligning var forgjengeren en kassasuksess med en total inntjening på 1,078 milliarder dollar. Med et produksjonsbudsjett på 200 millioner dollar og ytterligere 100 millioner dollar brukt på markedsføring, vil ikke oppfølgeren klare å tjene inn nok til å dekke kostnadene, og estimeres å tape betydelige summer.

En av årsakene til den dårlige mottakelsen kan være regissør Todd Phillips’ valg om å gjøre filmen til en musikal, noe som har fremmedgjort fansen av den mørkere og mer realistiske tonen fra den første filmen.

Til tross for filmens stjernelag, inkludert Joaquin Phoenix og Lady Gaga, har «Folie à Deux» ikke klart å fange publikum på samme måte som forgjengeren. Filmen er ventet å surre videre på kino en tid til før den etter hvert bli tilgjengelig på strømmetjenester, men dette vil trolig ikke være nok til å dekke tapene.