Det har lenge vært kjent at «James Bond» eller Daniel Graig om du vil gir seg etter denne filmen, og det er ingen tvil om at han går med æren i behold og at det ble en verdig avslutning. Han har så god kontroll på rollen som James Bond at hadde han ønsket kunne han holdt det gående i et par filmer til. Filmen skjer både til lands, i luften og til vanns, og det treffer skummelt godt uten at det blir for mye for deg som titter på filmen.
Et herlig aspekt i denne filmen er at 163 minutter er spilt inn i Norge, ja du leser riktig, i kjære lille Norge. Deler av filmen er filmet i Nittedal, Oslo og langs Atlanterhavsveien. Her får du som seer oppleve ekte James Bond-dramatikk i selveste Norge, det er herlig å se norsk landskap og skog i en Bond-film. Det skuffer med andre ord ikke.
Det har gått seks år siden siste film, og når vi endelig møter Bond igjen så har han sluttet som agent. James Bond har planlagt å nyte pensjonisttilværelsen sammen med kjæresten Madeleine Swann, men før de en gang rekker å finne hvilepulsen sammen så banker fortiden på døren. Det er snakk om et farlig virus som har havnet på avveie, og alle spor peker i retning av Spectre. Det er bare en mann som kan fikse problemene, og det er James Bond. Han blir overtalt av CIA-vennen sin Felix om å hjelpe å lokalisere det. Det skal senere vise seg at flere har lagt samme plan, og det er noe gamle kollegaer av Bond i M16, og de har valgt å sende 00-agenten, Nomi for å finne viruset før James Bond og CIA.
No Time to Die viser frem teknologi
Et av kjennetegnene til en James Bond-film er teknologien. Bond har alltid en eller annen klokke med laservåpen, eller briller som gjør at man kan se igjennom vegger, og de fleste luksusbilene han bruker et utstyrt med skuddsikre glass, rustning og er bevæpnet med automatiske våpen.
Mange selskaper fra ulike bransjer har den dag i dag dratt nytte av den generelle endringen i teknologier, alt fra banker som DNB, over til elektriske forhandlere som Elkjøp, til online pokerrom som PokerStars, eksemplene er mange. No Time to Die er intet unntak når det kommer til teknologi. En ting skiller seg spesielt ut denne gangen, og det er kjøretøyet de har valgt å bruke. Det er en bil med sammenleggbare vinger som også kan foldes tilbake slik at det blir en superrask ubåt også. Hvor gjennomførbart et slikt kjøretøy er i virkeligheten vites ikke, men gjennomføringen av konseptet i filmen er fantastisk.
Av en eller annen grunn ser det ut som at teknologien som brukes i James Bond -filmene ikke kommer seg ut i det virkelige liv. Grunnen kan være at mesteparten av teknologien er basert på våpen og ting som eksploderer. En ting er sikkert, det gir i hvert fall god underholding.
En actionfylt film
Det er så mye mer vi kunne ha nevnt, men det er best at vi ikke sier mere slik at vi ikke bidar til noe spoiler alert. Det er ingen tvil om at dette er en spionfilm med herlig underholding, med mange tvister og dobbelagenter. En utrolig spennende film som til tider både er hektisk og actionfylt. Her får vi oppleve biljakter på nært hold. Når du først skal se filmen, så må du være sikker på at du har god tid da filmen er på hele to timer og tre kvarter, men underholdningsverdien svekkes ikke av den grunn. Det er ikke hverdag man underholdes av en skremmende skurk som har som plan å ta livet av milloner av mennesker med et farlig virus.
No Time to Die er den perfekte avslutningen for Daniel Craig, og trenger du en film med spennende underholdning i flere timer så er dette filmen for deg.