Det er umulig å ikke få lyst til å dra til Tokyo når man ser Sofia Coppolas mesterlige Lost in Translation. Dette selv om mesteparten av filmen foregår på innsiden av et hotell. Her får du tips til hvordan du kan oppleve filmens Tokyo.
Det er ikke anbefalt å reise til Japan per nå. Slik vil det nok også være en tid fremover. Landet har riktignok få smittede per innbygger, og virker til å ha relativt god kontroll på pandemien. Mens vi venter på normalen skader det ikke å drømme seg bort med Lost in Translation.
Park Hyatt
Park Hyatt Tokyo er et femstjerners hotell med fabelaktig utsikt over Shinjuku. Hotellet er luksuriøst og eksklusivt, og har absolutt alt man trenger – og selvsagt mer til. Her kan du svømme i bassenget med utsikt over Tokyo, akkurat som Bob og Charlotte.
Dette er hotellet som har alt. Det er lett å skjønne hvorfor så mye av filmen foregår på innsiden av hotellet – man trenger ikke noe annet. Noe som selvsagt er rart å si når selveste Tokyo er rett utenfor svingdørene. Allikevel er det noe i dette.
Tokyo føles nesten ikke ekte selv på gateplan. Byen er så stor, så annerledes og så overfylt med mennesker, opplevelser, restauranter, templer og neonskilt. Uansett hvor mange bilder du har tatt vil Tokyo ganske fort føles som en drøm etter du har dratt hjem. Nettopp denne drømmeaktige avstanden kommer tydelig fram i Lost in Translation.
Hotellet er et perfekt sted å nyte Tokyo på avstand. Du kan ta en drink og lytte til jazz i New York Bar i etasje 52. Til middag kan du spise tradisjonell japansk mat på restauranten Kozue i etasje 40. Eller så kan du, som Charlotte, sitte i vinduet på rommet og bare fortape deg i byen.
Shinjuku by night
I løpet av filmen er Bob og Charlotte både på klubb og på karaoke. Det beste av Tokyos natteliv får du blant neonen i Shinjuku og Shibuya. Karaokebaren de drar til er Karaoke-Kan i Shibuya. Den populære aktiviteten er artig både på starten og slutten av kvelden.
Bob og Charlotte drar til Shabu-zen i Shibuya for shabu-shabu, og Sushiya no Ichikan i Shibuya for sushi. Sushi har de fleste prøvd, men det er definitivt verdt å smake retten i dens hjemland. Shabu-shabu er en sosial måte å spise på, hvor man dypper kjøtt og grønnsaker i kokende kraft.
Templer og helligdommer
Charlotte er innom flere templer og helligdommer i løpet av filmen. Helligdommen Heian og templet Nanzen-ji er i Kyoto, men hun besøker også Jōgan-ji i Tokyo. Charlotte leter etter mening og en slags forbindelse med omverdenen, og kanskje finner hun noe sånt ved de spirituelle stedene. Det hviler en nesten magisk stemning over buddhistiske templer og shintoistiske helligdommer, og det er lett å la seg fortrylle.
Disse stedene, litt som Park Hyatt, er også oaser i den travle og folksomme byen. Det hersker en helt egen stillhet her. Selv den fremste ateist kan ikke unngå å føle seg beveget av denne roen. Et perfekt avbrekk om Tokyos mylder blir for slitsomt.
Er Tokyo dyrt?
For den som virkelig vil oppleve Tokyo som i Lost in Translation, er det ikke til å komme utenom at turen kan bli dyr. Et hotellrom på Park Hyatt går fort for $650 per natt. Flyreisen kan også koste litt. Her er det lurt å spare på forhånd, eller eventuelt ta opp et forbrukslån, og så betale ned turen etterpå.
Er du Lost in Translation-fan, men vil gjøre turen billigere? Du trenger kanskje ikke bo på Park Hyatt for å få Lost in Translation-følelsen. New York Bar er åpen også for gjester som ikke bor på hotellet. Du vil også få en ganske lik utsikt – helt gratis! – fra Tokyo Metropolitan Government Building rett ved siden av.
Artikkelen inneholder partnerinnhold.
Renteeksempel: 15,9% 100.000,- o/5 år. Kost. 40.256,-. Tot. 140.256,-