66 filmer vi ser frem til i 2023

Med nye filmer fra Martin Scorsese, Steven Spielberg, Christopher Nolan, Denis Villeneuve og Greta Gerwig kan 2023 bli det beste filmåret på lenge.

Indiana Jones, Marvel og Tom Cruise er klare med adrenalinpumpende filmer på kino og mestere som Spielberg, Scorsese og Nolan balanserer storfilmtilbudet med en sårt tiltrengt kvalitetsfilm. Så langt har Greta Gerwigs «Barbie» blitt årets mest omtalte premierefilm på forhånd.

Vi innvier det nye filmåret med en filmguide til hva som venter de neste 12 månedene. Prmieredatoene er antatte og kan endres.

65 (31. mars)


Adam Driver spiller hovedrollen som astronauten som krasjlander på en mystisk planet, bare for å oppdage at han ikke er alene. Sci-fi-eventyr regissert av Scott Becks og Bryan Woods. Duoen har tidligere skrevet manus til «A Quiet Place»-filmene.

Aftersun (17. februar)
Paul Mescal («Normal People») ferierer med en 11 år gammel datter i et kritikerrost drama. Tjue år senere ser Sophie tilbake på barndomsminnene sine og prøver å sette sammen bildet av faren.

Alice, Darling
Anna Kendrick spiller en ung kvinne som sitter fast i et voldelig forhold med kjæresten Simon. Hennes nærmeste venner går inn – kan hun finne styrken til å forlate fyren?

Ant-Man and the Wasp: Quantumania (15. februar)
Marvel starter sin fase 5 ved å besøke Ant-Man (Paul Rudd) og Hope (Evangeline Lilly). Sammen med Hank Pym og Janet van Dyne utforsker de «Quantum Realm» hvor ingenting virker umulig. Eventyrkomedien vil introdusere den nye skurken Kang (Jonathan Majors) på det store lerretet.

Asteroid City (9. juni)
Filmskapernes favoritt, regissør Wes Anderson, er tilbake og som vanlig har han med seg et knakende ensemble. Filmen, som har blitt kalt «hans største til dags dato», samler blant andre Tom Hanks, Scarlett Johansson og Steve Carell i en romantisk komedie satt på 1950-tallet.

Babylon (20. januar)
«La La Land»-regissør Damien Chazelle tar oss med tilbake til 1920-tallets Hollywood. Stumfilmen er på vei ut døren og den snakkende filmrevolusjonen lurer rundt hjørnet. Brad Pitt er filmstjernen og Margot Robbie, den wannabe-skuespillerinnen som prøver å finne sin plass i den raskt skiftende filmindustrien. Det loves rapdramakomedie med en saftig spilletid på tre timer.

Barbie (21. juli)

Greta Gerwigs memevennlige film om Barbie, den buede plastdukken som har representert slitne kjønnsroller siden 60-tallet, har ikke overraskende blitt en av årets mest etterlengtede. De lekke bildene av Margot Robbie og Ryan Gosling i neon-antrekk gjorde susen. Vi er nysgjerrige på hvordan «Little Women»-regissøren vil takle den ikoniske og muligens litt problematiske lekekarakteren.

Beau is Afraid
Filmen, som inntil nylig het «Disappointment Blvd» kommer fra Ari Aster. Etter skrekkfilmene «Hereditary» og «Midsummer» vil han nå tilby oss «et intimt portrett av en av tidenes største gründere» – han spilles av Joaquin Phoenix – og noe som beskrives som en marerittkomedie. Peep!

Beautiful Disaster (31 mars)
Ung voksenromantikk basert på en populær tenåringsbok. Travis Maddow, skolens omdøpte bad-boy, er akkurat det førsteårsstudenten Abby Abernathy trenger og ønsker – å unngå. Hvis du liker «After»-filmene, vil du sannsynligvis ikke gå glipp av denne.

Blue Beetle (16. august)
Blant årets 4 DC-filmer er det «Blue Beetle» som føles som den største sjansen… og potensielt den største overraskelsen? Karakteren er en ung latino-fyr som får superkrefter fra en hellig bille. Medvirkende: Xolo Maridueña som dukket opp i «Cobra Kai».

Chicken Run: Dawn of the Nugget
Mer enn 20 år etter den leireanimerte familiefilmen «Flukten fra hønsegården» kommer oppfølgeren. Nå er det tid for nye trusler for Rocky og Ginger, som har hatt tid til å stifte familie siden sist vi så dem. Julia Sawalha og Mel Gibson kommer imidlertid ikke tilbake som stemmeskuespillere. Hold øye med Netflix gjennom hele året.

Cocaine Bear (24. februar)

Kokain + sint grizzlybjørn = årets mest perfekte filmpitch? Elizabeth Banks regisserer denne ville komedien inspirert av sanne hendelser, om en bjørn som fant og konsumerte mengder stjålet kokain. I denne fiktive versjonen går bjørnen på en smell og skaper kaos for blant andre Ray Liotta (i sin siste filmrolle) og Keri Russell.

Creed III (3. mars)
Jonathan Majors får en god filmvår med roller både i Marvels «Ant-Man»-oppfølger og i den tredje filmen om Adonis Creed. Her får bokseproffen møte en gammel bestevenn i ringen. Michael B. Jordan spiller ikke bare hovedrollen, men debuterer også som regissør.

Den lille havfruen (26. mai)
Disneys nyinnspillingsmani fortsetter med en spillefilmversjon av den animerte favoritten fra 1989. Rollebesetningen til den svarte stjernen Halle Bailey har vakt overskrifter, men vi er mer nysgjerrige på hvordan Melissa McCarthy vil tolke sjøheksen Ursula? Musikkveteranen Rob Marshall er ansvarlig for regien.

Den siste filmen (24. februar)
Dette er Petter Vennerøds siste film, fortalt fra de siste årene da han blir mer og mer påvirket av sin sykdom, ParkinsonFilmen handler om fortellerkraftens frihet og det fengsel som skapes når man ikke lengre kjenner stemmen sin. Petter var en banebrytende filmskaper som konfronterte normen og samfunnets rammer i sine karakterer og filmer. Han ville gi et annerledes syn på mennesket og på våre kulturelle institusjoner, og hadde mot og evne å uttrykke det filmatisk og med humor.

Dune: Part Two (3. november)
Denis Villeneuve vender tilbake til planeten Arrakis hvor to familier kjemper om makten og det dyrebare krydderet. Det er tid for den andre og siste delen av Frank Herberts episke sci-fi-saga, der Paul Atreides (Timothée Chalamet) nå trer til side for å slippe løs Chani (Zendaya) som den nye hovedpersonen. Et flott ensemble inkluderer også Sveriges Stellan Skarsgård og Rebecca Ferguson.

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (31. mars)


Dette kan være kalkunen vi skal le av resten av året… eller kanskje kinovårens beste eventyrfilm? Chris Pine og Michelle Rodriguez leder en gjeng banditter som blir tvunget til å konfrontere monstre og magikere når et populært bordrollespill blir omgjort til en storfilm.

Døde menn går på ski (31. mars)


Norsk påskekrim basert på Knut Nærums hørespill. En vennegjeng, bygget på en fasade av løgner og hemmeligheter, drar til en hjemsøkt hytte midt på fjellet for å spille en detektivlek. Påskehyggen blir derimot kortvarig når en av deltakerene blir funnet halshugget. En snøstorm låser dem inne, og de må kjempe for å overleve mot en morder som befinner seg blant dem.

Ellos eatnu – La elva leve (3. februar)
Ole Giævers film åpner filmfestivslen i Tromsø. Filmen handler om Ester flytter til Alta høsten 1979 og begynner i sin første jobb som lærervikar. For å passe inn i kollegiet holder hun sin samiske bakgrunn skjult.
Esters fetter er sameaktivist og deltar i demonstrasjonene mot det planlagte vannkraftverket i Altaelva. Når Ester blir med ham til protestleiren starter hennes oppvåkning og reise ut av skammen. Hun kaster seg inn i en konfliktfylt kamp for bevaring av elva og for retten til å være seg selv.

Empire of Light (3. mars)
Sam Mendes er regissøren som sjelden gjør noe galt. Han følger opp den ambisiøse krigsskildringen «1917» med et intimt og personlig drama som utspiller seg på den vakre Empire-kinoen i 80-tallets England. Olivia Colman er regissøren som faller for en yngre kollega. Stormer av følelser følger.

Evil Dead Rise (21. april)


Sam Raimis 40 år gamle skrekkserie fortsetter denne våren med en femte film. Bruce Campbells Ash er dessverre ikke med, i stedet får vi følge to søstre som oppdager en viss demonisk bok og må kjempe mot Deadites i et storbymiljø i Los Angeles.

Expend4bles (høst)
En fjerde film i «Expendables»-serien gjenforener actiongutta for et nytt oppdrag. Sylvester Stallone sies å overlate stafettpinnen til Jason Stathams karakter Lee Christmas, og hovedrollene inkluderer også Dolph Lundgren, 50 Cent, Megan Fox og Randy Couture. Den tredje floppet for nesten ni år siden, men actionfans virker fortsatt sultne på mer. USAs premiere i høst.

Fast X (16. mai)
Apropos muskelknuter og filmserier som aldri tar slutt: en tiende «Fast & Furious» ruller på kino denne våren. Vin Diesel samler familien til flere høyoktanbiljakter med blant andre John Cena og Charlize Theron varme i hælene. Jason Momoa sies å spille en eksentrisk skurk. Men målstreken er i sikte. Den 10. og 11. bør være slutten på denne franchisen.

Ferrari
Med Michael Mann bak rattet fortelles historien om Enzo Ferrari, den italienske gründeren hvis navn ble synonymt med luksuriøse racerbiler. Handlingen finner sted under en skjebnesvanger sommer i 1959 da både karriere og ekteskap sto på spill for 59 år gamle Ferrari. Adam Driver spiller.

Fedrelandet (september)
Ny dokumentar fra Margerth Olin. «Fedrelandet» er en audio-visuell komposisjon av jordens urkrefter, jordens lyder settes sammen til musikk. Regissørens far er 84 år. Vi følger i hans fotspor inn i fjellheimen. Inn i naturens minste bestanddeler og ut i de store panoramaene på et av Norges vakreste steder, hvor han har vokst opp. Å være forbundet med naturen, hva betyr det?

Firebrand
Alicia Vikander spiller Henry VIIIs siste kone Katarina Parr i en historisk thriller. «Firebrand» vil, helt fra dronningens perspektiv, følge ekteskapet hennes og skildre «den psykologiske redselen ved å leve med et monster». Jude Law er den svenske skuespillerinnens medspiller.

Guardians of the Galaxy vol. 3 (3. mai)
En av Marvel Studios sine tre store filmer med kinopremiere i 2023. James Gunn gjør en siste gjesteopptreden som regissør i MCU for å avslutte trilogien om de vakre romjegerne.

Indiana Jones and the Dial of Destiny (28. juni)


I den femte og siste filmen om eventyreren Indiana Jones overtar James Mangold regien (Steven Spielberg valgte å fokusere på den personlige filmen «The Fabelmans» i stedet – mer om det nedenfor). Denne gangen får Harrison Ford takle nazister på slutten av 1960-tallet, og romkappløpet sies å spille en viktig rolle. Vi ser blant annet Mads Mikkelsen i en skurkerolle.

Infinity Pool (24. mars)
Alexander Skarsgård og Mia Goth spiller i en fantasy-thriller signert Brandon Cronenberg. Et velstående par på ferie møter en mystisk kvinne som lokker dem utenfor de trygge murene på feriestedet hvor vold og redsel florerer.

John Wick: Chapter 4 (24. mars)
Keanu Reeves ass-sparkende, skarpskytende, nunchuck-svingende torpedo John Wick har vært stjernen i tre actionfylte filmer, hver og en mer suksessfull på billettkontoret enn den forrige. Så forventningene vil være ganske høye når han kommer tilbake for å konfrontere nye trusler – inkludert Bill Skarsgård, som er hans nye motstander.

Killers of the Flower Moon


I sin nye film etter «The Irishman» filmatiserer Martin Scorsese den anerkjente romanen «Killers of the Flower Moon: Oil, Money, Murder and the Birth of the FBI». Leonardo DiCaprio og Robert De Niro gjenforenes i en sann historie som foregår for 100 år siden blant Osage-folket i Oklahoma – som led en lang rekke uforklarlige dødsfall. Filmen vil ha streamingpremiere på Apple TV+.

Knock at the Cabin (3. februar)
Her kommer M. Night Shyamalan med nok en thriller med overnaturlige vendinger. En familie på ferie mottar ubehagelige besøkende som fantaserer om den forestående apokalypsen. Dave Bautista og «Harry Potter»-stjernen Rupert Grint dukker opp.

Kraven the Hunter (høst)
Sony eier rettighetene til et bredt utvalg av Spider-Man-karakterer, og de planlegger å filme hver enkelt snart. «Venom» ble en suksess, «Morbius» ble hånet – vi får se om publikum tar «Kraven the Hunter» til sine hjerter eller ikke. Aaron Taylor-Johnson spiller den russiske jegeren og antihelten.

Maestro
Bradley Cooper regisserer seg selv i en film om den amerikanske komponisten Leonard Bernstein («West Side Story») og det lange ekteskapet med kona Felicia (Carey Mulligan). En biografi som både Spielberg og Scorsese var interessert i å takle – og en type film som Oscar-akademiet ikke vil gå glipp av når det er tid for 2024-nominasjonene.

Magic Mike’s Last Dance (10. februar)


Channing Tatum kaster klær for tredje gang for Steven Soderbergh. Filmene om Magic Mike og de mannlige stripperne er nå i ferd med å bli en trilogi, som har premiere akkurat i tide til Valentinsdagen. Salma Hayek fremstår som en forførende kvinne.

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One (14. juli)
Forsikringsselskapene biter negler og kinoeierne jubler når Tom Cruise kaster seg over kanten i stadig nye, dødsforaktende stuntscener. Det er tid for den syvende «Mission: Impossible»-filmen, nok en gang regissert av Christopher McQuarrie. Handlingen er ikke kjent, men det er bekreftet at «Part One» og «Part Two» (sommeren 2024) vil være et farvel til agent Ethan Hunt.

Munch (27. januar)


Denne Viaplay-filmen for først fire uker eksklusivt på kino. Den e regissert av Norges mest prduktive regissør, Henrik M. Dahlsbakken, og har fire ulike skuespillere i rollen som Edvard Munch. Ved å skildre fire definerende perioder i Edvard Munchs liv, gir filmen et intimt innblikk i et særegent og unikt kunstnersinn.

Alfred Ekker Strande, Mattis Herman Nyquist, Ola G. Furuseth og Anne Krigsvoll gjør hver sin tolkning av Edvard Munch i ulike deler av hans liv. «Munch» forteller historien om den unge Edvard Munchs første forelskelse, i en gift kvinne, og videre om hans nederlag som kunstner etter at hans første utstilling i Berlin blir refusert og avvist. Filmen skildrer også Munchs dramatiske innleggelse på nerveklinikk i København, der han tvinges til å ta sitt livs største og mest avgjørende valg, før han i livets siste fase kjempet en hard kamp for å redde sin kunstneriske arv fra nazistene under krigen.

Napoleon


Tidligere kjent som «Kitbag» – men Ridley Scott gjorde nok klokt i å endre tittelen på filmen sin om Napoleon Bonaparte. Den beryktede franske keiseren og øverstkommanderende skal spilles av Joaquin Phoenix, med Vanessa Kirby ved sin side som kone Josephine – minst like viktig for handlingen. Hold øye med strømmetjenesten Apple TV+.

Natt (13. januar)
Mona Hoels film hadde premiere på filmfestivalen i Tallinn før jul. Her møter vi legen Emma som får beskjed om at hun kun har få måneder igjen å leve. Hun er alenemor for to små barn og må rydde opp i livet sitt før hun dør, for å hindre at barna faller i hendene på hennes voldelige eksmann.

Norwegian Dream (17. mars)
Leiv Igor Devold har regissert denne filmen omRobert (19 år) som flytter fra Polen til Norge for å jobbe på en laksefabrikk for å tjene penger til seg og moren sin. Der forelsker han seg i norske Ivar (19 år), et forhold han må holde skjult for de konservative polske arbeiderne han jobber og bor sammen med. Når det bryter ut en streik blant arbeiderne på fabrikken blir Ivar med og støtter polakkene. Nå må Robert velge mellom penger eller kjærlighet.

Operation Fortune: Ruse de Guerre (6. januar)


Et verdensomspennende actioneventyr i James Bonds ånd loves i Guy Ritchies nye film, som starter kinoåret med stil. Jason Statham spiller superspionen som har i oppgave å prøve å stoppe en våpenhandler milliardær (Hugh Grant) ved hjelp av en CIA-agent (Aubrey Plaza) og en Hollywood-stjerne (Josh Hartnett).

Oppenheimer (21. juli)
J. Robert Oppenheimer var navnet på fysikeren som har blitt kjent som «atombombens far». I Christopher Nolans biografi blir vi kjent med denne mannen hvis arbeid under andre verdenskrig tynget hans samvittighet resten av livet. Stjernespekket, episk drama med Cillian Murphy i hovedrollen.

Pearl
Den Ti West-regisserte slasher-hyllesten «X» var en av 2022s store overraskelser på skrekkfronten. Nå venter vi i spenning på at oppfølgeren (egentlig prequel) «Pearl» skal nå norske publikummere. Mia Goth gjør en rystende god prestasjon som en ung kvinne med psykotiske tendenser.

Purpurfargen (desember)
I 1985 var Steven Spielberg den første som filmet Alice Walkers roman, om skjebnen til svarte familier tidlig på 1900-tallets Georgia. Filmen ble nominert til 11 Oscars (men vant ingen). Nå er det tid for en ny filmatisering, denne gangen som musikal. Rollelisten inkluderer blant andre Taraji P. Henson og Hale Bailey («Den lille havfruen»). Blitz Bazawule («Black is King») regisserer sitt største prosjekt til nå.

Rebel
Et sjangeroverskridende drama om en ung belgisk rapper som drar til Syria for å kjempe for IS. Regiduoen bak «Bad Boys for Life» har reist hjem til Belgia for en dristig og cocky historie om krig og familiebånd pepret med uventede musikalnumre.

Renfield (21. april)


Historien om grev Dracula, den blodsugende og fryktede legenden fra Transylvania, har blitt filmet utallige ganger før. Nå er det på tide å finne ut hvem hans nærmeste mann Renfield egentlig var, og hva som drev ham til vanvidd. Skrekk møter komedie med Nicholas Hoult og Nicolas Cage i hovedrollene.

Salems Lot
Årets store Stephen King-filmatisering bygger på skrekkromanen «The City That Disappeared» fra 1975. En stilistisk thriller med vampyrtema som utspiller seg i en fiktiv liten by i New England som skal ha inspirert John Ajvide Lindqvists «Slipp den rette inn». Medvirkende: Pilou Asbæk og Alfre Woodard.

Saw X (høst)
Det ser ut til å bli nok et godt år for alle skrekkfans. En gang rundt Halloween kommer Jigsaw (Tobin Bell) tilbake for en tiende film om den kreative seriemorderen og hans makabre feller. Det faktum at Jigsaw døde et sted i del 3 eller 4 ser ikke ut til å hindre fantasien til filmskaperne …

Scream VI (mars)
Og apropos skrekklegender som reiser seg fra graven: det er allerede tid for flere skrik i Woodsboro! Ok, denne gangen flytter handlingen til New York, noe som forhåpentligvis vil gi denne filmserien litt ny energi. I storbyen som aldri sover er det vel ingen som kan høre deg skrike?

Spider-Man: Across the Spider-verse (2. juni)
Superhelt-fans har selvfølgelig mye å se frem til også i 2023. Som den animerte fortsettelsen av Spider-Mans vanvittige reise gjennom multiverset, eller Spider-Verse, der vår unge helt Miles Morales får møte sine alter egoer fra parallellen. realiteter. Underholdende tegneserieaction får startskuddet til kinosommeren.

Super Mario Bros. The Movie (24. mars)
«Super Mario»-filmen fra 1993 brukes fortsatt i dag som et skrekkeksempel på hvor ille det kan gå når videospill lages til film. Men 30 år senere håper Illumination og Nintendo å bryte trenden med en animert spillefilm om den eventyrlystne rørleggeren. Chris Pratt låner stemmen sin til Mario – et valg som skapte en del kontroverser blant fansen.

Tár (10. mars)


Det psykologiske dramaet følger den verdenskjente dirigenten og komponisten Lydia Tár gjennom oppturer og nedturer i karrieren. Til tross for en kritikerrost opptreden av Cate Blanchett i tittelrollen og flere «Årets film»-priser, floppet dessverre Todd Fields biografi på amerikanske skjermer i høst.

The Exorcist (Høst)
Skrekkklassikeren «Exorcisten» (1973) får en omstart og en oppfølger fra David Gordon Green og Blumhouse – den samme gjengen som tilbød skrekkelskere den siste «Halloween»-trilogien. Her kommer Ellen Burstyn tilbake for å hjelpe en far hvis datter har blitt besatt, i den første av tre planlagte thrillere.

The Fabelmans (3. februar)


De av oss som vokste opp med Steven Spielbergs filmer har et skikkelig festøyeblikk å se frem til. Mesterregissøren lar oss se inn i sin egen barndom preget av både kjærlighet, familiehemmeligheter og en lys lidenskap for kinokunsten. Vi satser på en stor Oscar-favoritt!

The Flash (23. juni)
DC slipper Ezra Miller løs på den lenge forsinkede Justice League-spinoffen. Den superraske Barry får, som så mange andre superhelter i disse dager, titte inn i Multiverset og møte andre versjoner av seg selv, men også en og annen Batman. Det skal bli moro å se Michael Keaton som Bruce Wayne igjen!

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes (17. november)
Og så skal vi tilbake til Panem, nasjonen som synes det er en god idé å la barna kjempe til døden en gang i året. Mange tiår før Katniss Everdeen tok arenaen, må en ung Coriolanus Snow veilede en jente (Rachel Zegler) fra distrikt 12 til seier.

The Killer
David Finchers Netflix-thriller følger Michael Fassbender i rollen som en navnløs leiemorder. Basert på det franske seriealbumet «Le Tueur».

The Son
Florian Zeller følger opp det sterke familiedramaet «The Father» med nok et rørende kammerstykke. Hugh Jackman og Laura Dern spiller foreldrene som er rådvill når tenåringssønnen deres viser tegn på depresjon.

The Whale (3. mars)


Den anerkjente dramafilmen der Brendan Fraser («Mumien») gjør comeback i det som beskrives som hans livs største rolle. Han spiller læreren på 300 pund som prøver å gjenforenes med tenåringsdatteren. Det loves sterke følelser fra angstfilmenes mester, Darren Aronofsky.

There’s Something in the Barn (10. november)
Norsk skrekk-komedie i regi av Magnus Martens. Denne historien handler om en norsk-amerikansk familie, som føler seg veldig norske selv om de aldri har vært i Norge. De arver en gård i Lillehammer-området og drar tilbake til røttene sine. På denne gården bor det et lite vesen i fjøset, en fjøsnisse. Den amerikanske familien og fjøsnissen viser seg å ikke passe så godt sammen.

Tori og Lokita (3. februar)
Dardenne-brødrene har bydd kinopublikum på mange sterke historier om samfunnets utstøtte opp gjennom årene. Denne gangen handler det om to foreldreløse barn som knytter et søskenbånd mens de prøver å klare seg selv i en verden der de voksne har sviktet dem.

Den elskverdige sjefen (6. januar)


Noesk publikum har måttet vente i over ett år på denne spanske hitkomedien, der Javier Bardem leder et suksessrikt selskap – på overflaten, i hvert fall. Latter og satire er lovet.

Winnie-the-Pooh: Blood and Honey
Nå som eventyrkarakteren Ole Brumm er i det offentlige rom, kan hvem som helst gjøre hva som helst med karakterene… så hva med en skrekkfilm der Ole Brumm og Nasse Nøff er brutale mordere?

Wish (vinter)
Årets store Disney-film handler om det Disney gjør best – drømmer og det magiske riket. Regissøren bak «Frost» skal fortelle om den 17 år gamle jenta Asha og bukken hennes Valentino på humoristiske eventyr på et fortryllet sted.

Women Talking (10. mars)


Ikke gå glipp av en av årets sterkeste dramaer. Sarah Polleys filmatisering av Miriam Towes bok «Women Who Talk» finner sted i et religiøst samfunn, avskåret fra omverdenen, hvor en lang rekke voldtekter har fått skylden på ånder. Når kvinnene endelig tar de ansvarlige mennene, står de overfor et dilemma. Strålende ensemble med Claire Foy, Jessie Buckley og Frances McDormand.

Wonka (desember)
Akkurat i tide til jul åpner Willy Wonkas sjokoladefabrikk igjen. Denne gangen overtar Timothée Chalamet rollen, og hatten, for å fremstille den godterielskende eksentrikeren i ungdommen. Og nevnte vi at det kommer til å bli en musikal? Britiske stjerner som Olivia Colman og Rowan Atkinson legger til rollebesetningen.