Paramount blir saksøkt for 500 millioner dollar – for en film fra 1968

Skuespillerne i «Romeo og Julie» var bare 16 år da de dukket opp nakne i Franco Zeffirellis kjærlighetsdrama. Filmstudioet Paramount kan snart bli dratt for retten på grunn av en 55 år gammel film.

Skuespillerne Olivia Hussey (71) og Leonard Whiting (72) saksøker studioet for filmen «Romeo og Julie» fra 1968, der de spilte hovedrollene.

I en kontroversiell soveromsscene vises hans nakne rompe og brystene hennes. Olivia Huset var 15 da scenen ble spilt inn og Leonard Whiting 16 – begge mener at regissøren, italienske Franco Zeffirelli, lovet at det ikke skulle vises nakenhet i filmen.

Nå er de i 70-årene og søker erstatning «på over 500 millioner dollar», eller 5 milliarder kroner, skriver Variety. De anklager Paramount for å utnytte dem begge og distribuere nakenbilder av mindreårige.

– Det de ble lovet og det som skjedde var to forskjellige ting. De stolte på Franco og at han ikke ville svikte dem. Franco var vennen deres, og hva skal en 16-åring gjøre? De hadde ikke noe valg. Det var ingen #MeToo, sier manageren til begge skuespillerne.

Både Whiting og Hussey debuterte i det romantiske dramaet Romeo og Julie fra 1968, basert på Shakespeares mest kjente verk. Filmen vant 2 Oscar, for beste film og beste kostymedesign. Leonard Whiting ga opp skuespillerkarrieren på 70-tallet mens Olivia Hussey har fortsatt å opptre. Imidlertid ble begge skuespillerne gjenforent for den Romeo og Julie-inspirerte thriller Social Suicide i 2015.