Coppola overrasker med valg av favorittfilm

Regissøren bak klassikere som «Gudfaren» og «Apokalypse nå», Francis Ford Coppola, er igjen aktuell med sin nye film «Megalopolis». I en nylig spørsmålsrunde på filmens offisielle konto på X, overrasket Coppola mange da han avslørte hvilken av hans filmer som står ham nærmest.

På spørsmål om hvilken av hans filmer han liker best, svarte Coppola med en analogi:
– Det er litt som å spørre en med syv barn, hvem er best? Jeg elsker dem alle, men hvis jeg gravde litt dypere, ville jeg nok sagt «Rumble Fish».

Denne uttalelsen kom som en overraskelse for mange, ettersom hans mest kjente filmer ofte trekkes frem som hans største prestasjoner.

«Rumble Fish», et svart-hvitt-drama fra 1983, er basert på en roman av S. E. Hinton. Coppola samarbeidet også med Hinton om manuset. Filmen har en imponerende rolleliste med Mickey Rourke og Matt Dillon i hovedrollene som henholdsvis en tidligere gjengleder og hans yngre, problematiske bror. Andre stjernespekkede navn inkluderer Diane Lane, Dennis Hopper, Nicolas Cage, Chris Penn, Laurence Fishburne, Tom Waits, samt Coppolas egen datter, Sofia Coppola.

Matt Dillon og Mickey Rourke møter lovens lange arme i Rumble Fish.

Kritikerrost, men kinofiasko

Til tross for gode kritikker klarte ikke filmen å nå ut til et bredt publikum da den ble sluppet. Den innbrakte bare litt over 2 millioner dollar, på et budsjett som var på 10 millioner dollar.

På tross av dens skuffende kommersielle prestasjon, har «Rumble Fish» i ettertid oppnådd en viss kultstatus og fortsetter å være en personlig favoritt for regissøren selv.

Megalopolis: Skandaler og bekymringer
Når det gjelder Coppolas nyeste prosjekt, «Megalopolis», med et budsjekkt på 1,2 milliarder norske kroner, har filmen møtt motgang allerede før premieren. Den har vært omgitt av kontroverser, blant annet en trailer med oppdiktede sitater og rykter om Coppolas uheldige oppførsel bedret ikke det hele. Dette har ført til et søksmål mot Variety, og flere spådde at filmen vil floppe. Og slik ble det.

Den dårlige mottakelsen gjør kanskje at Coppola-fans ville være best tjent med å se tilbake på hans undervurderte verk, «Rumble Fish».