Oscarfavoritt rett på video i Norge

I Norge får ikke kinopublikummet se
Nebraska på kino. UIP som distribuerer filmen sender den rett på dvd.

 Nebraska er nominert til Oscar i alle de viktigste klassene: Beste film, Beste regissør, Beste mannlige hovedrolle, Beste kvinnelige birolle, Beste originalmanus og Beste foto. Filmen skulle egentlig på kino i februar, men i desember bestemte distributøren for å ikke sette den opp på kino.

Alexander Payne har i en rekke filmer blandet alvor og komikk i skildringen av vanlige amerikanere og deres opp- og nedturer. I
Nebraska møter vi Woody (Bruce Dern) som på sine eldre dager har gått fra vanskelig til uhåndterlig for familien. Enten det skyldes gryende demens eller bare stahet, har han bestemt seg for å gjøre krav på en åpenbart falsk lotterigevinst han har fått i et reklamebrev.

Sønnen David forbarmer seg til slutt over ham, og sammen reiser de fra Montana til Nebraska for å heve den fiktive gevinsten. På veien stanser de i Woodys barndoms by. Der tårner forviklingene seg opp etter hvert som familie og gamle venner får snusen i at Woody er blitt lottomillionær.
Nebraska er et skråblikk på samfunnsproblemer og generasjonsmotsetninger i utkant-USA. Den er spekket med fargerike karakterer som skildres med nådeløs humor, men også med varmt hjerte.