Over en million på kino i juli

Dette er en økning i forhold til juli i fjor på 13,9%. Til tross for tidvis godt sommervær, fotball EM og musikkfestivaler av ymse slag har publikum funnet veien til kinoene. Utviklingen for året fram til nå (pr. 31. juli) viser en økning på 12,5% i forhold til samme tid i fjor.

Totalt var det 1.972.418 besøk på kino i juni og juli. 
Et helt halvt år topper listene både for juni og juli og for året til nå og går fortsatt. Det samme gjør i høy grad
Istid: På kollisjonskurs, som er nr. 2 for sommeren og klatrer på listene. Norske filmer er det dårlig med i sommer, men
Birkebeinerne, Solan og Ludvig: Herfra til Flåklypa (premiere til jul 2015), dokumentarfilmen
Mannen fra Snåsa og barnefilmen
Gråtass – gøy på landet m.fl. bidrar til en norskandel på 14,0% så langt i 2016.

– Sommeren er tradisjonelt en vanskelig tid å få folk inn i kinomørket, sier adm. direktør Guttorm Petterson i bransjeorganisasjonen Film & Kino, men i år har filmtilbudet vært jevnt godt og værutsiktene såpass usikre at folk i høy grad har funnet veien til kinoene. Kino er åpenbart et kultur- og underholdningstilbud som tåler det meste av konkurranse, godt drevet av dyktige fagfolk som hele tiden utvikler kvaliteten på tilbudet, sier han.