Journalist og forfatter Erlend Frafjord og regissør og produsent Bjørn Eivind Aarskog

Nå kommer dokumentarserien «Hvem drepte Tina?»

Tina Jørgensen ble funnet drept i en kum ved Bore kirke høsten 2000. Etterforskningen har ført til syv mistenkte, seks siktede, én tilståelse, men ingen tiltalte.

Nå slippes nye klipp fra dokumentarserien som får premiere på plattformen www.HvemDrepteTina.no fredag 17. mars.

Tina Jørgensen (20) forsvinner på vei hjem fra Stavanger sentrum, 24. september 2000. Fem uker senere leder et væpnet ran politiet til Bore kirke, der de ved en tilfeldighet åpner en avløpskum og finner Tina. Hun er flyttet 30 km fra der hun forsvant. Ranerne blir raskt mistenkt for drapet. Etter hvert mistenker politiet også flere andre, deriblant en sex-overgriper – Johny Vassbakk – som i oktober 2022 ble tiltalt for å ha drept Birgitte Tengs og siktet for drapet på Tina Jørgensen. 6. februar 2023 ble Vassbakk dømt til 17 års fengsel for drapet på Birgitte Tengs. Saken er anket. Siktelsen for drapet på Tina ble 14. februar henlagt av Riksadvokaten på bevisets stilling.

Fremdeles håp

Regissør Bjørn Eivind Aarskogs forrige serie, Hvem drepte Birgitte? ledet til at politiet fikk inn mange nye tips i Birgitte-saken. At siktelsen mot Johny Vassbakk er henlagt behøver ikke å bety at drapet ikke lar seg oppklare, mener Aarskog som i seks år har jobbet for å sette sammen bitene i Tina-saken.

Nå slippes nye klipp fra serien som har premiere på www.hvemdreptetina.no fredag 17. mars. Klippene introduserer fem av de syv mistenkte i saken; kjæresten som kranglet med Tina da hun forsvant, en psykotisk serievoldtektsmann som kaller seg “Guds politimann”, en dansk drapsmann, en livsfarlig nabo og en barndomsvenn som tilstår drapet.

– Vi har undersøkt syv av politiets mistenkte og gått grundig inn i etterforskernes arbeid gjennom 22 år. Selv om riksadvokaten nå har henlagt siktelsen mot Vassbakk, er han også tydelig på at politiet fortløpende må vurdere nye tips og opplysninger. Der tror jeg vi kan bidra, for jeg er sikker på at vår dokumentarserie om drapet på Tina også denne gangen vil medvirke til at det kommer nye opplysninger i saken, sier Aarskog.

 Hvem drepte Tina? er inspirert av forfatter og gravejournalist Erlend Frafjords bok Da Tina ble drept. Serien bygger på politiets dokumenter i saken og presenterer en rekke upubliserte opptak. Relevante fagpersoner og eksperter bidrar med innsikt. I tillegg til Erlend Frafjord medvirker psykologspesialist Svein Øverland, advokat Atle Helljesen, advokat Arvid Sjødin, vitner og nære venninner av Tina Jørgensen samt en rekke aktører fra politiets etterforskning av drapet.