Jimmy Kimmel – tilbake som Oscar-vert i 2024

Komiker og TV-vert Jimmy Kimmel skal lede neste års Oscar-utdeling. Det blir fjerde gang han tar på seg  oppdraget etter 2017, 2018 og 2023. Neste utdeling er 10. mars 2024.

– Jeg har alltid drømt om å lede Oscar-utdelingen nøyaktig fire ganger, fleiper han i en uttalelse til Variety.

Kimmel er i godt selskap: Skuespillerne Jack Lemmon og Whoopi Goldberg har også vært vertskap for gallaen fire ganger. De eneste som har vært vertskap oftere er Johnny Carson (5 ganger), Billy Crystal (9) og Bob Hope (11).

Årets Oscar-utdeling så en liten økning i seertall, og håpet er at prisutdelingen i 2024 vil tiltrekke seg et enda større publikum. Populære filmer som «Barbie» og «Oppenheimer» ser ut til å fange mange nominasjoner, så ingen kan klandre juryen for å ha valgt smale og ukjente titler.