Monotont romantisk drama

28 år gamle Eirik Svensson har fått enormt mye oppmerksomhet omkring sin kortfilm
Fredag, som han laget ved Den norske filmskolen på Lillehammer.

Det romantiske dramaet
En som deg er den norsk/finske regissørens  spillefilmdebut.

På venninne-tur til Istanbul treffer finske Kaisa den norske gutten Jacob, og de to faller for hverandre. Da Jacob og hans kompiser reiser tilbake, har ikke de to utvekslet verken telefonnumre eller etternavn, og det ser ut til at de to aldri vil ses igjen. Så kommer Kaisa til Oslo, og ved en tilfeldighet støter de to på hverandre. Problemet er bare at Jacob ikke kan huske Kaisa.

Begynnelsen av filmen oppleves engasjerende, og dialogen mellom karakterene føles fantastisk ekte og morsom! Man kjenner seg lett igjen i menneskene som her tilbringer den siste tiden av ferien sammen i Istanbul, og samtalene flyter naturlig avgårde. Det gjør at man også hurtig rives med i Jacob og Kaisas beruselse overfor hverandre – en viktig bit for en handling som tross alt skal sirkle rundt disse to karakterer resten av filmen.

Dessverre forsvinner grepet om dette engasjementet etter de første 20 minuttene. Skuespillere Pamela Tola og Espen Klouman Høiner er levende foran kamera, men gnisten for selve kjernen i historien renner ut som sand i hånden. Universet føles hurtig tomt, fastlåst og forglemmelig, til tross for at det er en historie det tydeligvis er lagt mye omtanke i.