Solid skuespill

Det har vært mye oppmerksomhet rundt Ninni Bull Robsahms
Amnesia etter at det ble kjent at den er solgt til amerikansk remake allerede før den norske premieren.

Og la det være sagt med en gang – Ninni Bull Robsahm har fått mye ut av et lite budsjett i dette kammerdramaet som i sin helhet bæres av de hovedrolleinnehaverne  Pia Tjelta og Christian Rubeck.

Vi møter det unge  forfatterparet Thomas og Kathrine. Han er allerede en vellykket bestselger, mens hun i flere år har arbeidet med sin debutroman. Sammen reiser til på en ukestur på en øde hytte som er isolert på en øy for både jobb og avslapning. Allerede andre dagen kommer Thomas´ maktsyke og sosiopatiske drag frem i hans dominerende holdning og krav om at de nå må ha barn. Når konfrontasjonen oppstår, faller han og slår hodet med det resultatet at han mister både minnet og forståelsen av hvem han er. Kathrine ser på hendelsen som en mulighet til å bygge opp forholdet på nytt med en ”ny” Thomas, men utviklingen går ikke helt slik som planlagt fra hennes side.

Til tross for solid regi, er dette først og fremst en film som er verdt å se takket være Pia Tjelta og Christian Rubeck i hovedrollene.   Allerede nå i januar leverer de inn sto usedvanlig sterke Amanda-søknader.