Wim Wenders-film med norsk manus til hovedkonkurransen i Berlin

Bjørn Olaf Johannessen har skrevet manus til filmen som har James Franco, Charlotte Gainsbourg, Rachel McAdams og Marie-Josée Croze i hovedrollene.

Bjørn Olaf Johannessen drar sammen med Wim Wenders og filmens stjerner til Berlin for å feire verdenspremieren. Manuset er originalskrevet av Johannessen. Han sendte historien til Wenders i 2009 og med det startet et samarbeid som nå skal ut til publikum.

Den trippel Oscar-nominerte Wim Wenders (
Buena Vista Socisal Club; Pina,  The Salt of the Earth) bestemte seg for å lage en ny 3D-film etter suksessen med dansefilmen
Pina. I
Every Thing Will Be Fine utforsker han mulighetene som ligger i 3D-formatet for å lage et intimt drama.

 – Det er fem år siden jeg sendte manuset mitt til Wenders, sier manusforfatter Bjørn Olaf Johannessen. Det har vært en lang men fantastisk reise, og jeg har fått jobbe med de absolutt beste folkene. Berlinalen er det perfekte stedet å la filmen møte publikum for første gang.

Johannessen er denne våren også aktuell med den andre sesongen av NRK-serien
Kampen for tilværelsen og spillefilmen Dirk Ohm – Illusjonisten som forsvant (kinopremiere 27. mars).

 

Regissør Wim Wenders vil i tillegg til å presentere

Every Thing Will Be Fine
motta Gullbjørnen for sitt kunstnerskap – festivalens ærespris. Festivalen har også et eget program bestående av ti filmer fra hans 45 år lange karriere.

Uhell og tragedie

Every Thing Will Be Fine forteller historien om forfatteren Tomas som ved et uhell forårsaker en tragedie. Etter ulykken søker Tomas tilflukt i sitt arbeid og flere år senere har han bygget seg en vellykket karriere og lever et harmonisk familieliv, men noen vil mene at han i sitt forfatterskap har profitert på ulykken. Det er en følelse av ubalanse og av at livet vil kreve kompensasjon når han mange år senere igjen innhentes av fortiden.

Dette er den tredje filmen til Bergenselskapet  Mer Film som er valgt ut til Berlinalen, i tillegg til Ole Giævers
Mot naturen (Europapremiere) og Sonja Heiss’
Hedi Schneider is Stuck (verdenspremiere) hvor Mer Film også er co-produsent.