Ny kinoklubb gir halv pris på kino

Tanken bak kinoklubben er å knytte publikum nærmere til kinoen ved å gi dem anbefalinger og gode tilbud, slik at det blir litt enklere å komme seg ut av sofaen og inn i kinosalen. – Vi har jobbet med dette prosjektet i snart to år og endelig er vi snart klare for å kaste loss, forteller leder for Kinoklubb Norge, Elisabeth Brinch.

Kinoklubben er inspirert av den danske 20 år gamle Biografklub Danmark, som kan vise til et snitt på 200.000 medlemmer og en million solgte kinobilletter hvert år.

Syv sterke titler

Fra februar 2016 og ut året vil Kinoklubben presentere syv sterke titler som medlemmene vil få se for halv pris. Første film ut er den norske storsatsningen Birkebeinerne. Produsent for filmen, Stein B. Kvae (bildet) i Paradox er spent på Kinoklubb- samarbeidet:

– Det er gledelig at denne kinoklubben endelig kommer til Norge, og det er moro å få være første film ut. Den samme klubben har vært veldig viktig for det danske publikummet i årevis, og vi trenger en slik klubb for kvalitetsfilm i Norge.

Det er knyttet store forventinger til
Carol, med Cate Blanchett i hovedrollen, som har premiere i mars. Dette er den andre tittelen Kinoklubb Norge presenterer. I april kommer nok en norsk film,
Grand Hotel, der Atle Antonsen dukker opp i rollen som den forfengelige forfatteren Axel. Dramakomedien
A perfect Day, med blant andre Benicio del Toro og Tim Robbins, avslutter vårsesongen i juni.

– Filmene plukkes ut av Kinoklubbens Filmutvalg og det skal presenteres seks til syv sterke filmer per år, sier Christin Berg, medlem i filmutvalget og til daglig programdirektør Nordisk Film Kino, og legger til:

– Denne kinoklubben har lenge ligget høyt på min ønskeliste og jeg er veldig spent på hvordan den vil bli tatt imot her til lands.

Løfte besøket

Tidligere i år presenterte Film & Kino kinoundersøkelsen for 2015, som viser at 80% svarer at det ofte eller av og til går filmer på kino som de ønsker å se. 84% svarer imidlertid at det ofte eller av og til ikke ble noe av dette kinobesøket. Med et kinoklubbmedlemskap, kvalitetsfilmer og rimeligere kinobilletter håper lederen for Kinoklubb Norge (bildet) at de 84% vil reduseres:

– Vi ser fra Danmark at medlemskapet er den eneste grunnen til at de går mer på kino. Avsluttes medlemskapet går også de enkeltes besøk drastisk ned. Tross rabatten kan de også vise til at de enkelte filmene som er med i Biografklub Danmark har en markant økning i inntjeningen og at filmene går i gjennomsnitt to til tre uker lenger på kino.

Om Kinoklubb Norge

Kinoklubb Norge eies og drives av Filmweb AS. Til nå er det kinoer som står for langt over halvparten av kinobesøket i Norge som er med  og tilbyr medlemskap Kinoklubb Norge. Fra Kristiansand Kino i sør, til Aurora Kino Kirkenes i nord. Et medlemskap i Kinoklubben koster 149,- pr. år.