Wachowski-brødrene har blitt søstre

I et åpenhjertig uttalelse til Chicagos Windy City Times sier Lilly Wachowski (48), tidligere kjent som Andy, at hun kom ut med nyheten tidligere enn planlagt etter at Daily Mail hadde kontaktet henne. «Jeg visste på et tidspunkt jeg måtte komme ut offentlig. Du vet, når du lever som en ut transkjønnet person, det er … vanskelig å skjule. Jeg trengte litt tid for å få hodet mitt på plass og føle meg komfortabel. Men tydeligvis er det ikke jeg som bestemmer når dette offentliggjøres.»

Lilly Wachowski, den ene halvdelen av Chicago-søskenene kjent for
Matrix-trilogien,
V for Vendetta, Cloud Atlas og Jupiter
Ascending, forteller at hun allerede hadde kommet ut til familie, venner og kolleger. Hun takket Alicia Blasingame, hennes kone siden 1991, for sin kjærlighet og støtte: «Alle er bra med det,» skriver hun.‹ Ja, takk til min fantastiske søster som har gjort det før, men også fordi de er fantastiske mennesker.»

Rykter

Lilly Wachowski forteller at nyheten nesten hadde kommet ut et par ganger når journalister hadde kontaktet hennes agent om rykter.

Tidligere denne uken kontaktet en journalist fra Daily Mail henne hjemme og prøvde å overtale henne til å fortelle ham sin historie, skriver hun. Etter at han gikk, husket hun at Daily Mail var avisen som hadde spilt en stor rolle i den nasjonale uthengingen av Lucy Meadows. Hun bestemte seg derfor for å komme avisen i forkjøpet.

I 2013, tok den transseksuelle barneskolelæreren  Lucy Meadows (32)sitt eget liv. Spaltisten Richard Little i Daily Mail hadde rett før publisert en sak i spalten sin med overskriften: «Han er ikke bare i feil kropp … han er i feil jobb».