Suppe på en spiker

Her har Roland Emmerich kokt suppe på en spiker.

Det er gått tjue år siden
Independence Day hvor man slo tilbake en invasjon av jorden fra det ytre rom –ledet av den amerikanske presidenten. Om denne utgaven fra 1996 var svulstig så hadde den en viss originalitet da den kom og ble en megasuksess på kino. Det er derfor ikke rart at det kommer en oppfølger tjue år etter.

Også denne gangen forsøkes jorden invadert av utenomjordiske skapninger og styrker. Årets utgave er minst like svulstig, men manuset og historien er flat og forutsigbar.

Her har man fått med seg noen av skuespillerne fra den forrige filmen som Bill Pullman og Jeff Goldblum samt nye navn som Maika Monroe, Liam Hemsworth og Jessie T. Usher – inkludert Catherine Gainsbourg. Felles for dem alle er at de virke totalt uinspirerte. Man virkelig underes over hva Roland Emmerich har servert i lunsjen under filminnspillingen når han har greid å få såpass mange gode skuespillere til yte så lite. Filmen lider under savnet av Will Smith, som i rollen  som kaptein Steven Hiller løftet filmen for tjue år siden. Når heller ikke de digitale effektene på noen måte ligger over det gjennomsnittlige, blir det fint lite igjen.

Indepence Day: Resurgence er en riktig markedstilpasset film. Det kinesiske markedet er enormt og  voksende – det har man tatt hensyn til. Derfor er kineserne med og redder verden denne gangen. I tillegg er det litt flørting og noen mislykkede forsøk på humor i filmen.

Jorden er invadert utallige ganger i andre filmen siden
Independence Day kom for tjue år siden. Årets oppfølger virker  forunderlig akterutseilt. Slutten av filmen indikerer at det kommer mer –spar oss for den.