«Small Things Like These» med Cillian Murphy åpner Berlinalen

Den 74. Berlin internasjonale filmfestival åpner 15. februar 2024 med verdenspremieren på «Small Things Like These», en irsk-belgisk produksjon.

Filmen har en solid internasjonal rollebesetning bestående av Cillian Murphy, Eileen Walsh, Michelle Fairley og Emily Watson. «Small Things Like These» vises i konkurransen og er regissert av Tim Mielants etter et manus av Enda Walsh.

«Small Things Like These» er basert på boken til den prisbelønte irske forfatteren Claire Keegan.

Filmen gjenforener regissør Mielants (WIL, De Patrick, The Responder) med Murphy, som tidligere har samarbeidet på serietre av «Peaky Blinders». Walsh, en mangeårig samarbeidspartner av Murphy, står for manuset.

Sjokkerende hemmeligheter

«Small Things Like These» finner sted over julen i 1985, da den hengivne faren og kullhandleren Bill Furlong (Murphy) oppdager oppsiktsvekkende og sjokkerende hemmeligheter som holdes av klosteret i byen hans.

Filmen avslører sannheter om Irlands Magdalen-vaskerier – grusomme asyler drevet av romersk-katolske institusjoner fra 1820-tallet til 1996, tilsynelatende for å reformere «falne unge kvinner».

– Med små ting som disse forteller Tim Mielants historien om en mann med få ord, med vidåpne øyne, like klare som himmelen i Irland. I «The Quiet Girl» hadde vi allerede sansen for Claire Keegans dyktighet i å skildre små, tilsynelatende enkle karakterer og gjøre dem uforglemmelige; her finner hennes delikate, rike og likevel jordnære forfatterskap en stor tolker i Cillian Murphy.

– Vi er sikre på at denne historien som binder godheten og viljestyrken til å stå opp mot urettferdighet, vil gi gjenklang hos alle. Vi ser frem til å lansere denn, sier Berlinales kunstneriske leder Carlo Chatrian i en pressemeding.