Vakkert eventyr

Filmen er stilsikkert laget av Hiromasa Yonebayashi som laget den vakre 
Marnie – min hemmelige venninne (2010) for Studio Ghibli. Filmen er basert på Mary Stewarts bok ”The Little Broomstick” som kom ut i 1971. 

Maya lever et kjedelig liv på landet hos sin grandtante mens foreldrene er borte. Hun gruer seg til å begynne på ny skole og forbereder seg til å bli latterliggjort og ertet på grunn av sitt røde hår som hun hater. I tillegg opplever hun seg selv som en kløne. En dag møter hun Peter som hun til å begynne med misliker. Kattene hans leder henne til noen magiske blomster som bare blomstrer hvert sjuende år. Deretter finner hun et magisk kosteskaft som flyr henne til en forunderlig skole for hekser hvor nybegynnere lærer trylleformler og å ri på kosteskaft og kontrollere magiske krefter. Skolen styres av den strenge og dominante Madam Mumblechook og hennes merkelige medarbeider doktor Dee. Det er en underlig verden med surrealistiske skapninger – hybride vesener som ser ut som øgler blandet med blomster, bjørner blandet med sommerfugler og påfugler krysset med sopp. 

Maya og hekseblomsten handler om å akseptere seg selv som den man er. Visuelt er den en sann fryd. Denne debutfilmen fra Studio Ponoc leverer magien og spenningen vi kjenner fra filmer fra Studio Ghibli. Det er bare å glede seg til flere filmer fra Studio Ponoc.