Store merkenavn på lerrettet i 2020

Starten på det nye tiåret ligger an til å bli et år hvor det blir gjensyn med velkjente karakterer og franchiser. For noen er det ikke lenge siden sist, i trå med trendene i Hollywood, mens andre har vi ikke sett på årevis.

Det kommer, som alltid, noe for enhver smak. Action, superhelter, fantasi, kalde grøss og hjerteknas. Alt er i vente i 2020.

Ingen tid å dø

Et av de første, og kanskje også største høydepunktene vi kommer til i år, er gjensynet med Daniel Craig i rollen som Agent 007. Filmen som spekuleres å være Daniel Craigs siste runde som James Bond, No Time to Die, kommer ut i april. Om traileren er noe å gå på, ser det ut til at vi vil bli servert en ekte James Bond opplevelse, som virkelig husker hvor filmserien har sitt opphav. Her blir det mer enn nok action, gadgets, pene klær, mystiske damer og ekstravagante omgivelser, slik det skal være. James Bond er actionfilm med stil, og No Time to Die ser absolutt ut til å holde seg tro til dette.

Siden det ligger i kortene at dette kan være siste gang Daniel Craig inntar rollen som James Bond, går det mye spekulasjon rundt blant fansen om hvem som vil bli valgt som den neste. Hvem vil bli den heldige skuespilleren som får bli med i rekken av de som har portrettert denne ikoniske agenten? Diskusjonen og teoriene har løpt så løpsk, at spillselskaper på nett har begynt å tilby odds på hvem som vil bli den neste James Bond. Har du en idé om hvem det vil bli? Om du mener du har peiling, eller bare vil prøve lykken, kan du legge innstasten din hos f.eks. Unibet.

Vidunderdama

Videre kommer oppfølgeren til 2017s ‘Wonder Woman’ så fort sommeren har meldt sin ankomst. ‘Wonder Woman 1984’ finner sted på 80’tallet (duh!), akkompagnert av perioderiktige synthesizere, frisyrer og moter. Her er det rom for litt nostalgi, virker det som. Det har ikke blitt røpet mye om hvilken retning plottet skal gå, men traileren lover i hvert fall mer enn nok actionscener og spenning. Var det noen som sa «mer popcorn»?

Cleared for takeoff

«Highway to the danger zone!» – Det velkjente refrenget fra Kenny Loggins’ temalåt fra Top Gun bringer umiddelbart med seg bilder av jetfly, hangarskip, flyveruniformer og Tom Cruise sitt damesmeltende ansikt. Det var tider det! Og nå kommer det et noe uventet gjensyn med Maverick og flyverferdighetene hans. Kanskje er dette en ren innhøsting av nostalgi hos de som så den første Top Gun filmen i 1986, men det er jo lov å håpe at regissør Joseph Kosinski vil kunne levere en film av god kvalitet som står på egne ben.