My Salinger Year, et litterært drama med Margaret Qualley og Sigourney Weaver, åpner den 70. Berlin International Film Festival.

Margaret Qualley spiller assistenten til J. D. Salingers litterære agent, spilt av Sigourney Weaver. Filmen er regissert av kanadiske Philippe Falardeau.

Margaret Qualley som en ambisiøs ung kvinne som drømmer om å bli forfatter og får seg jobb som assistent for litterære agenten Margaret (Sigourney Weaver). Qualleys hovedjobb er å svare på fan-post rettet til byråets toppforfatter, den notorisk hemmelighetsfulle og skye J.D. Salinger, forfatter av The Catcher in the Rye.

Filmener basert på romanen med samme navn av Joanna Rakoff. Den er åpningsfilmen og har verdenspremiere på festivalen. Philippe Falardeau skildrer den lille NYC litterære verdenen på 1990-tallet med humor og en søt tone – og med to sterke hovedroller

Falardeau er ingen fremmed i Berlin. I  2009 deltok han i sideprogrammet  Generation med It’s Not Me, I Swear!  og fikk Krystallbjørnen for beste film og Grand Prix  av den internasjoanle Generation Kplus-juryen. Falardeaus filmer inkluderer også The Good Lie fra 2014 med Reese Witherspoon i hovedrollen, og det Oscar-nominerte kanadiske dramaet Monsieur Lazhar (2011).

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen