Lån penger til din egen gründerkarriere

Det finnes mange filmer om entreprenører, gründere, jobbskapere og iverksettere med suksessfulle. Men suksess kommer ikke av seg selv, og det kreves knallhard jobbing for å skape en suksesshistorie Hollywood vil lage en film om. Dessuten kreves det en viss startkapital – enten i form av egenfinansierte midler eller et lån.

Hvis du selv har en liten iverksetter eller gründer i magen, kan du lese mer om mulighetene for et forbrukslån i artikkelen nedenfor. Og helt til sist gir vi deg en liste over 4 av våre favorittfilmer om iverksettere.

Lån uten sikkerhet

Alle som pusler med tanken om å starte egen forretning drømmer om suksess. Dog krever det hardt arbeid å skape en vellykket bedrift, og som oftest også en viss egenkapital. Hvis man ikke har nok penger til å finansiere det hele selv, kan et lån være en hjelp for å komme i gang. Mange som søker lån har ikke noe de kan bruke som pant i lånet, og velger derfor å søke om forbrukslån. Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet, og på nettet finnes det mange lånetilbydere som tilbyr denne typen lån. Og hvis man er sikker på at man kan betale tilbake lånet uten problemer, så kan man ta et lån uten sikkerhet for å få råd til de første utgiftene. 

Hvordan finner jeg det beste forbrukslånet?

Det kan være store forskjeller på renter og avgifter på lån til lån. Derfor er det utrolig viktig at du undersøker markedet først før du eventuelt underskriver på en låneavtale. Det finnes mange ulike lånetilbydere på nettet, og det kan være vanskelig å vite hvor man skal starte i jakten på det beste og billigste forbrukslånet. Det er derfor en god idé å benytte seg av en sammenligningsside, slik at du lettere kan se forskjellene på de forskjellige lånetilbudene. Slike sammenligningstjenester fungerer slik at du taster inn forskjellige opplysninger som for eksempel ønsket lånesum og løpetid, og deretter henter tjenesten inn tilbud fra ulike lånetilbydere på et øyeblikk. Dermed kan du sitte i ro og mak og sammenligne renter og gebyrer og lettere finne et lån som passer deg.

Husk lånekalkulatoren

Benytt deg også gjerne av en lånekalkulator, slik at du kan se hvor mange penger du har råd til å låne. Det er tross alt ikke gratis å låne penger, og med en lånekalkulator kan du lettere se om din personlige økonomi kan klare de faste månedlige avdragene og avgiftene. 

De beste filmene om iverksettere

Når du har det økonomiske på plass, så kan du få ytterligere inspirasjon fra disse fem filmene!

The Pursuit of Happyness

Chris Gardner (spilt av Will Smith) er en enslig far som prøver å finne lykke gjennom et ulønnet internship-program som megler hos Dean Witter Reynolds. Bare de beste får fast jobb, og det kan virke som en umulig oppgave for hjemløse Gardner med sin 5 år gamle sønn. 

The Social Network

Historien bak Facebook med fokus på Mark Zuckerberg. I filmen følger vi hans utrolige reise, samtidig som vi også får et innblikk bak fasaden hvor Facebook-gründeren ikke alltid fremstår som den aller mest sympatiske. 

The Aviator

The Aviator er historien om Howard Hughes – en 22 år gammel arving til foreldrenes oljeformue med ville og kreative drømmer, og ikke minst mange personlige utfordringer. Det er også en historie om å ikke la seg kue og fortsette å følge drømmene sine. 

The Founder

The Founder handler om Ray Kroc, spilt av Michael Keaton. Ray er en selger som plutselig ser et enormt potensial i McDonalds og de to brødrene Richard og Maurice McDonald.