Når norske Anna Gutto nå spillefilmdebuterer som regissør med sitt amerikanske manus, har hun fått med seg et drømmecast bestående av Juliette Binoche, Morgan Freeman og Frank Grillo.

Gullo står for både manus og regi den engelskspråklige thrilleren Paradise Highway som er hennes spillefilmdebut. Hun har tidligere blant annet skrevet manus og regissert første sesong av den norske Netflix-suksessen Hjem til jul.

Paradise Highway er basert på hennes eget originalmanus.I hovedrollene finner vi Juliette Binoche som en lastebilsjåfør som er tvunget til å frakte smuglergods for å redde broren Dennis (Frank Grillo) som får dødstrusler i fengselet. Mens FBI-agenten Gerick (Morgan Freeman) følger hvert skritt hun gjør henne, blir Sallys motivasjoner og samvittighet utfordret når lasten viser seg å være en tenåringsjente (Hala Finley).

Anna Gutto gjør suksess i USA. Hun vant Zaki Gordon Memorial Award for Excellence in Screenwriting for manuset til Paradise Highway.

Anna Gullo har ikke reist over dammen til USA alene; med seg bak kamera har hun fått med John Christian Rosenlund bak kamera og klipperen Christian Siebenherz. Filmen ble spilt inn i Mississippi sommer.

Lionsgate har allerede kjøpt filmen og vil håndtere den amerikanske distribusjonen og det globale salget.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen