Koronapandemien har ført til store forsinkelser for filmteamet og nå utsettes premieren på begge de kommende Mission: Impossible-filmene nok en gang.

Mission: Impossible 7 har fått premieredatoen sin flyttet for fjerde gang. Nå er premieren flyttet fra 30. september i år til 14. juli 2023, mens Mission: Impossible 8, åpner 28. juni 2024. Den var tidligere satt til 7. juli 2023.

I april 2020 utsatte Paramount prosjektet film nummer sju fra juli 2020 til desember 2020. Den datoen holdt ikke, da M:I 7 flyttet igjen til 19. november 2021, og deretter til 27. mai 2022 .

«Etter grundig overveielse har Paramount Pictures og Skydance besluttet å utsette utgivelsesdatoene for Mission: Impossible 7 & 8 som svar på forsinkelser på grunn av den pågående pandemien. De nye premieredatoen vil være henholdsvis 14. juli 2023 og 28. juni 2024. Vi ser frem til å gi kinogjengere en enestående kinoopplevelse,» sier Paramount og Skydance i en uttalelse.

Mission: Impossible 7» og ‘8’ har flere scener innspilt i Norge.

Mission: Impossible – Fallout-filmskaperen Christopher McQuarrie har også regien for den syvende og åttende delen av franchisen.

Mens mange studioer, inkludert Warner Bros. og Disney, har sendt høyprofilerte filmer til streaming, har Paramount beholdt mange av sine store titler, for eksempel A Quiet Place Part II, eksklusive for kino. Både Mission-serien med Cruise i hovedrollen og hans kommende Top Gun: Maverick forventes å forbli kinofilmer, siden Cruise er en talsmann for kinoopplevelsen, og på grunn av filmenes heftige budsjetter.

Cruise har spilt hovedrollen som IMF-agent Ethan Hunt i mer enn 25 år, og dateres tilbake til originalen fra 1996. Fallout, utgitt i 2018, var den mest innbringende i franchisens historie, med 791,1 millioner dollar globalt.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen