Dette er de beste strømmetjenestene

Jakten på den perfekte strømmetjenesten er noe de aller fleste forbrukere kjenner til. For det å betale for flere er noe man kanskje ikke ønsker, så det å finne den beste strømmetjenesten med det absolutt beste og største utvalget av filmer og serier, er absolutt det vi alle sammen er på jakt etter.

I en jungel av muligheter kan det være frustrerende å skulle prøve å finne ut av hva som egentlig er det beste, så i denne artikkelen skal vi prøve å gjøre det litt enklere for deg. Her får du nemlig en oversikt, og en sammenligning av noen av de mest populære strømmetjenestene – sånn at det blir enklere for deg å finne den beste.

Det er mange som lurer på hvilke strømmetjenester vi anbefaler, og i denne artikkelen kommer svaret! Men før vi avslører hvilke vi ser på som de aller beste, skal vi gi en liten oppsummering av de mulighetene du har, og hva som er de forskjellige styrkene og svakhetene ved de forskjellige mulighetene. Under finner du noen av de mest populære mulighetene, men det er også strømmetjenester som ikke er på denne listen, men som absolutt er verdt å vurdere.

Norske strømmetjenester

  • Strim er en av strømmetjeneste der du både kan velge TV, filmer og serier via plattformer som HBO Nordic, ViaPlay og Paramount+. Denne plattformen har et stort utvalg for de som liker både film, serier og TV, men har ikke adgang til mange av de store strømmetjenestene, som kan være et minus for mange.
  • Filmarkivet er en spennende strømmetjeneste med fokus på film, der du kan få adgang til mer enn 1100 norske filmer. Bonusen her er at det norske innholdet er utrolig stort, men et minus er at det ikke er annet innhold på plattformen, noe som mange nok vil se på som en begrensning.
  • NRK TV er NRKs egen strømmetjeneste der du kan se på masse spennende innhold, og det er helt gratis, fordi du allerede betaler for dette gjennom lisensen din. Det positive her er at det er gratis og inneholder masse forskjellig innhold, men det negative er at innholdet likevel er begrenset med tanke på internasjonale serier og filmer.

Internasjonale strømmetjenester

  • Netflix er en strømmetjeneste som mange liker. Her er det virkelig noe for alle, noe som både er et pluss og et minus. Her kan du bruke VPN for å få tilgang til mer innhold.
  • HBO Nordic gir deg adgang til en lang rekke ikoniske serier som har definert utviklingen av serier. Litt lite utvalg av filmer, men helt nydelig utvalg av serier.
  • ViaPlay er en strømmetjeneste der du får lov til å kose deg med både filmer, seirer og TV på en gang. Dette er et klart pluss, men det begrenser også antallet film og serier, fordi det også er TV.

Hvilke strømmetjenester er de beste?

Når vi skal se på hvilke strømmetjenester som er de beste, er det god grunn til å dele opp dette etter film, serier og TV, for de forskjellige plattformene fokuserer på forskjellige ting, noe som bør reflekteres i oversikten vår.

  • For deg som elsker serier! HBO er et virkelig bra alternativ for deg som elsker serier. De står bak noen av de mest kjente seriene og lager hele tiden nye, spennende serier.
  • For deg som elsker film! Netflix er et bra sted for deg som elsker film, men Filmarkivet er en supert alternativ for deg som elsker NORSK film.
  • For deg som elsker TV! For deg som elsker TV er plattformer som ViaPlay eller Strim gode alternativer. Her er det nemlig fokus på skikkelig gode TV-programmer, noe som gir deg masse spennende innhold.

Når dette er sagt, betyr det ikke at de andre plattformene ikke kan være gode valg, for hvor bra en plattform er, har nesten like mye med hvilket innhold og sjangere du liker å si, som noe som helst annet. Men dette burde gi deg en god start! Se igjennom sortimentet basert på hva du ser etter og kos deg med å velge, for snart kan du fordype deg skikkelig i alle de forskjellige titlene og ikke minst nyhetene som kommer.

Slik kan du utvide innholdet på plattformen du velger

De som har prøvd noen av de plattformene vi beskrev over, har helt sikkert oppdaget at noe innhold er tilgjengelig i noen land, men ikke i andre. Dette er på grunn av mange forskjellige ting, og det er mange som synes at dette er en irriterende begrensing. Med VPN eller Proxy, kan du likevel få adgang til det innholdet som finnes på andre lands sider, og få det fulle innholdet uansett hvor du befinner deg. 

Disse mulighetene gjør nemlig at du kan koble på andre lands servere, og dermed få adgang til det innholdet som finnes der de er. Dette utvider mulighetene dine når det kommer til hvilken plattform som er den rette for deg.