Nå skal Stieg Larssons «Millennium» bli TV-serie

Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist kommer tilbake i nytt format. Allerede i 2020 kunne vi lese om at Lisbeth Salander skulle få sin egen TV-serie hos Amazon. Siden den gang har det vært dødsstille om prosjektet – inntil nå.

Nå gårdet endelig i riktig retning, med en ny showrunner på plass. Variety skriver at Veena Sud, som tidligere har jobbet med krimserien «The Killing», skal regissere prosjektet.

Den nye serien vil finne sted i samme verden som de syv Millennium-bøkene, skrevet av Stieg Larsson og deretter David Lagercrantz. Fra begynnelsen ble TV-serien beskrevet som en frittstående historie om Lisbeth Salander, men akkurat nå er det ingen detaljer om handlingen.

Karakteren ble spilt på film for første gang av Noomi Rapace i Menn som hater kvinner. Thrilleren, og hele trilogien, ble en stor internasjonal suksess.

David Fincher bød på  en amerikansk nyinnspilling i form av The Girl with the Dragon Tattoo, da med Rooney Mara i hovedrollen.

Den siste filmatiseringen er The Girl in the Spider’s Web som fulgte etter Lagercrantz sin roman «Det som ikke dreper oss». Fede Alvarez sto for regien og i hovedrollene fikk vi se Sverrir Gudnason og Claire Foy. Filmen floppet kraftig på kino og der ble alle planer om mer stoppet.