Trailer: «5. september» – Hot Oscar-favoritt kommer snart på kino

Høsten er her, og med den følger Oscar-nominasjonene. En film det begynner å bli snakk om, er «5. september», som handler om de dramatiske hendelsene under OL i 1972, der israelske idrettsutøvere ble tatt som gisler av palestinske terrorister. 

Stort tempo, sterk rollebesetning, god regi og den andre siden av en sann historie: Tim Fehlbaums film beskrives som en filmatisk digresjon om kraften i bilder, som lyser opp grensen mellom nyheter og scoop.

The Hollywood Reporters Scott Feinberg har sett filmen, som har blitt vist på et par festivaler på sensommeren og høsten, og har den som favoritt til å ta hjem Oscar for beste film. Både Sarsgaard og Benesch er også godt posisjonert for Oscar-nominasjoner, om vi skal tro ham. Paramount skal også planlegge en Oscar-kampanje for filmen.

Filmen følger hendelsene fra perspektivet til ABC-journalistene som var der og dekket det hele.

«5. september» er kjøpt av Paramount, som har rettigheter til filmen i nesten hele verden, inkludert Norge. Den amerikanske kinopremieren er satt til 27. november, og filmen vil deretter bli vist på flere kinoer i desember. Nøyaktig dato for Norges-premieren er ennå ikke bekreftet, men vi får sannsynligvis se filmen før nyttår.

«5. september» er regissert av Tim Fehlbaum («Tides») og har blant andre Peter Sarsgaard («Memory»), Benjamin Walker («Ringenes Herre: Maktens ringer»), John Magaro («Orange is the New Black») og Leonie Benesch («The Crown») i hovedrollene.