Scener fra et ekteskap

 I
Hope Springs har hun fått med seg Tommy Lee Jones som sin ektemann i denne filmen om det aldrende paret hvor piffen har gått ut av forholdet etter tretti års ekteskap.

Maryl Steeps karakter Kay har i årevis levd i et ekteskap hvor de to kun har eksistert og delt samme takk og regninger. Ektemannen Arnold har trukket seg helt tilbake og søker tilflukt i golf-magasiner og golfprogrammer om kveldene – før de går hver til sitt soverom. Ekteskapet dere er totalt dødt og uten sex. Kay vil gjøre et forsøk på å gjenopplive forholdet. Etter mye om og men får hun med seg ektemannen til en ukes intensiv parterapi. Under ledelse av parterapeuten (Steve Carell) forsøker de to å finne gnisten igjen og gjenopplive ekteskapet på alle områder.

Meryl Streep og Terry Lee Jones makter å gi både varme og troverdighet til karakterene – og ikke minst gir de publikum rett som det er en god latter i de mest pinlige situasjoner, som oppstår når de skal gjennomføre ”hjemmeoppgavene” de har fått av samlivsterapeuten –som for eksempel når Kay skal foreta munnsex på Arnold inne i en kinosal.

Disse scenene fra et ekteskap har ikke Bergman-kvaliteter. Men takket være sterke hovedroller blir
Hope Springs atskillig bedre enn manuset tilsier. Solide skuespillere evner å løfte filmen og gjøre den til en hyggelig filmopplevelse.