Cinema utsolgt hos Narvesen

 

I Cinema nr 5 kan du blant annet leset om:

Brad Pitt – Revolvermannen

– Det er en voldelig verden vi lever i, og jeg er ikke enig i å prøve å gjemme det, eller å dekke over det, sier han til CINEMA.

Politimenns liv

«Erfaringen med 
End of Watch endret livet mitt. Det endret hele mitt syn på Los Angeles, og fikk meg til å bli forelsket i LA igjen, å se en side av LA som virkelig var LA, forteller Jake Gyllenhaal til CINEMA.

Filmbransjens enfant terrible

Tina og Bettina – The Movie solgte utrolige 100 000 kinobilletter den første uken. Og 150 000 i løpet av to. En av hjernene bak høstslageren er produsent Kjetil Omberg (37) og selskapet han er med å drive, Tappeluft Pictures AS. 

Django Unchained

Quentin Tarantino har alltid villet lage en westernfilm. Og i alt han hittils har laget har det vært elementer av akkurat det – western.— Jeg har i minst ti år fundert på å lage en spagettiwestern, men jeg hadde ingen story, sier den nå 49-årige Tarantino til CINEMA.

Filmen er mitt kall

Kathrine Haugen gjør alt – skriver manus, regisserer, produserer og nå har hun i tillegg begynt som filmdistributør.

Jakten på Sugar Man

Da jeg hørte denne historien, tenkte jeg at det er den beste historien jeg har hørt, forteller Malik Bendjelloul. Derfor valgte han å slutte i jobben sin, og arbeide ulønnet i fire år med kinodokumentaren 
Searching for Sugar Man.

Nils Gaup – eventyrlig filmkarriere

Med en Oscar-nominering på samvittigheten, flere utenlandske produksjoner i portfolioen og to av hans filmer nyinnspilt i Hollywood, er han også en av de som har gjort det størst internasjonalt. Nå sitter han i registolen for registolen til Norges første nyinnspilling: 
Reisen til Julestjernen.

Cæsar må dø

Cæsar må dø stakk av med Gullbjørnen for beste film ved årets filmfestival i Berlin. I alle rollene befinner det seg mafiamedlemmer, drapsmenn og livstidsfanger. CINEMA traff mennene bak den kinoaktuelle filmen – brødrene Taviani.

Reinert Kiil

I 2009 kom Reinert Kiil ut med rape/revenge filmen 
Hora, spilt inn på 10 dager og minimalt budsjett. Om den gikk noe ubemerket forbi her til lands, fikk han mye publisitet internasjonalt og vant beste film på BUT* festivalen.

Jo verre, jo bedre

2007 fikk mange øynene opp for begrepet ”grindhouse” da Quentin Tarantino og Robert Rodriguezs slapp filmene 
Death Proof og 
Planet Terror. De var ment som en hyllest til fordums ”grindhouse-filmer”, men på tross av gode intensjoner var det mange som mente filmene ikke var annet enn mislykkede parodier.

Korstog mot de skinnhellige

I etterkant av filmfestivalen i Venezia er både filmskaperen Ulrich Seidl og festivalledelsen anmeldt for blasfemi av den katolske organisasjonen NO 194. Årsaken: I en scene i 
Paradis: Tro onanerer hovedkarakteren med et Jesus-krusifiks og får orgasme. Filmen fikk juryen spesialpris på festivalen og CINEMA har møtt regissøren.

Seriemesteren

Raymond Eriksen har komponert musikk for et utall produksjoner. 
Helt Perfekt, Fire Stjerners Middag, Nordkalotten, Berserk, Hvaler, Ingen grenser, Ut i vår hage…listen er lang som mørketiden i Mosjøen.

Se hva som skjer!

Når nettene blir lengre og høsten setter inn, så er det tida for å krype under pleddet på sofaen og nyte det TV-kanalene har å by på. CINEMA guider deg til det som kan være verdt å få med seg.