Brad Pitt-film er svartelistet i Kina

Brad Pitts siste film – dommedagsfilmen
World War Z – har vært forfulgt av det ene uhell etter det andre, og nå sist har den kinesiske sensuren meddelt at selv ikke den målrettete versjonen for det kinesiske markedet kan godkjennes.

Det er helt klart en strek i regningen i for filmens produsent som hadde satset på det  store kinesiske markedet for at få penger i kassa til å dekke kostnadene på filmen som har kostet 1,4 milliarder norske kroner å lage.

Voksende marked

Hollywood målretter fler og fler film til det kinesiske markedet. Et marked som  hver måned øker ved daglige åpninger av nye kinoer.

Tidligere i år passerte Kinas kinopublikum verdens nest største som var Japan. Nå er det kun USA som er større. Det forventes, at Kina seinest i 2020 overtar plassen som landet med det største kinopublikummet fra USA.