Alle tror James Norton blir den nye James Bond

BERLIN: – Jeg er en stor Bond-fan. Å få en slik rolle er en drøm for enhver skuespiller, sier skuespilleren som er på filmfestivalen i Berlin med hovedrollen i
Mr. Jones.  Han understreker at han ikke har skrevet under å noen kontrakt, men det blir et klart ja hvis tilbudet kommer.

– Hvem er din favoritt James Bond og Bond-film?

– Jeg har sett alle filmene. Daniel Craig er min favoritt Bond. Han er evnet å fornye karakteren. Når det gjelder filmene er
Skyfall favoritten.

James Norton har en usedvanlig bakgrunn for en Bond. Han har gått på katolsk skole og studert teologi i Cambridge. Etter et friår og en tur til Nepal ble han interessert i buddhismen.

– Å studere teologi var en resultat av skolegang min. Troen har jeg forlatt, jeg har en mer intellektuell tilnærming til religion nå, forteller James Norton.

 

Spiller legendarisk journalist

Mr. Jones, som var i hovedkonkurransen i Berlin, er regissert av Agnieszka Holland.

James Norton har hovedrollen som den Gareth Jones en ambisiøs ung walisisk journalist som ble kjent da han ble den første utelandske journalist som fløy med Hitler. Seinere jobber han som rådgiver for statsminister Lloyd George. Han forlater rådgiverstillingen for å reise som journalist til Sovjetunionen. Jones er fascinert over hvordan Stalin finansierer den raske moderniseringen av Sovjetunionen. Jones avslører hvordan den brutalt fører til flere millioners sultedød i Ukraina fordi alt korn er solgt i utlandet for å finansiere industrialisingen sovjetiske imperiet. Samtidig møter ham motstas fra vestlige korrespondenter i Moskva som sympatiserer, med Stalin.