Katastrofalt på alle måter

Selv John Travoltas scientologi sc-fi
Battlefield Earth blir stående som  et mesterverk sammenlignet med denne Will Smith-filmen. Mens Travoltas film var basert på en roman av scientologigrunnleggeren L. Ron Howard, er
After Earth basert på en drømmeopplevelse hos Will Smith – uten at det tydeligvis gir noe bedre utgangspunkt for film.

I Will Smiths drøm er jorden blitt ubeboelig for menneskene. De forlot den tusen år tidligere etter å ha ødelagt den økologiske balansen på planeten til fordel for planeten Nova Prime. Jorden bebos nå av apekatter og noe som ser ut som genmodifiserte rovfugler.

Uflaks gjør at romskipet med far og sønn Smith strander på jorden. Will blir skadet og brekker begge beina under krasjet, mens Jade kommer helskinnet fra det i motsetning til mannskapet ellers om bord.

For at far og sønn Smith skal få hjelp og komme seg tilbake til Nova Prime må Jade finne radiosenderen som befinner seg 100 km borte i en annen del av romskipet som falt av under møtet med atmosfæren. Resten av filmen handler om fjortenåringens strabasiøse tur for å finne radiosenderen. Heldigvis funker dataskjermene på romskipet etter krasjet, og Will kan følge med og rådgi sønnen underveis.

After Earth er film totalt uten humor, spenning og med null underholdningsverdi. Det er trist å oppleve at et av Hollywoods store regitalenter for ti år tilbake, M. Night Shyamalan, har blitt med på denne reisen med Will Smith og sønn. Vi snakker om mannen som ga oss
The Sixth Sense, Unbreakable og
Signs. Etter denne luftige turen vil nok M. Night Shyamalan også streve med å komme tilbake til Planet Hollywood.