Velkommen tilbakekomst

Top Gun er filmen alle som gikk på kino på 1980-tallet husker. Det er et adrenalinkick av en film. I tillegg har den noe for alle; action, kjærlighet, sjalusi og nervepirrende drama – i tillegg til et soundtrack som har gått inn i musikkhistorien.

Maverick (Tom Cruise) og Goose er to av marinens beste flygere som ender opp med å bli sendt til eliteflyskolen Top Gun – forbeholdt de aller største flytalentene. Her trener de på luftkamp, forelsker seg og går på fylla.

Det som gjorde og fremdeles gjør
Top Gun til en stor filmopplevelse er Jeffrey L Kimballs fantastiske foto fra luftkampene på treningsskolen, og filmingen ombord på hangarskipet. Hans ”krigsfoto” har skapt skole i ettertid og er obligatorisk for enhver filmfotograf.

Det er gått inflasjon i konvertering av gammel filmer fra 2D til 3D. Veldig mange av dem holder ikke mål, men
Top Gun 3D er blant de beste i klassen. Du kommer enda tettere inn på flygningen, og riktig kjenner suget i magen.

Til tross for at det er gått 26 år siden premieren, holder den til de grader i dag.
Top Gun 3D er vel verdt å få med seg – ja, faktisk en av sommerens beste filmer.