Tradisjonell skandinavisk thriller

Dette betyr selvsagt ikke at filmen er dårlig. Det betyr bare at du definitivt kan gå og se denne dersom du ønsker å vite akkurat hva du vil få. Skandinaviske thrillere er stort sett alltid solide, og
Kvinnen i Buret er intet unntak. Om Skandinavias faste grep omkring den dystre atmosfæren og de grusomme forbrytelsene tilhørende sjangeren, skyldes det lange vintermørket, er uvisst. Men det føles ofte sannsynlig at slike kreasjoner springer ut i fra flere måneder i mørket.

Filmen er basert på bøkene av Jussi Adler-Olsen, og manuskriptet er utviklet og skrevet av Nikolaj Arcel som tidligere har skrevet blant annet
Menn som hater kvinner (2009).

Sjefsdetektiv Carl Mørck havner i politistasjonens arkiv, hvor han skal undersøke gamle saker. Sammen med sin partner Assad, kommer de på sporet av en forsvunnet kvinne. Den lukkede saken tar dem med på en reise inn i et bekmørkt og forvridd menneskesinn.

Regissør Mikkel Nørgaard (
Borgen og
Klovn: The Movie), forsøker ikke å legge skjul på hvor hans inspirasjon ligger. De dunkle, nesten syrlig grønne rommene roper en klar hyllest til David Finchers mesterverk
Se7en fra 1995. Hvert rom og hver scene i filmen ønsker å ligne det mest stusselige København du noen gang har sett (likt det regntunge grå New York, som aldri navngis i
Se7en).

Det er noe som kler filmen, og pakker deg inn i den klaustrofobiske historien som fortelles.

Nikolaj Lie Kaas (
Brødre og
Forbrytelsen) og Fares Fares (
Jalla! Jalla! og
Kopps) fungerer som en god match, og deres motvekt tilfredsstiller det tradisjonelle samspillet mellom «The good cop, bad cop». Eller kanskje mer passende i thrillerens verden: «the gloomy cop and the carefree cop».

Oppsummert er altså
Kvinnen i Buret meget tradisjonell, og det finnes ingen overraskelser. Det skapes heller ingen stor effekt idet motivene bak ondskapen avsløres, dessverre. Men man aksepterer det hele fordi ferden dit har vært tilfredsstillende. Filmen er et godt stykke underholdning innen sjangeren. Så dersom du et sted mellom ribberester og risengrynsgrøt ønsker en avkjølning fra den varme julehyggen, kan
Kvinnen i Buret være tingen for deg.