Den perfekte regnværsfilm

Fading Gigolo er en ren feel-good film, som fullfører oppgaven å få deg til å føle deg avslappet og tilfredsstilt.

Filmen er dog ikke perfekt. Den er ikke et mesterverk eller en film man vil huske for alltid, men den er nærmest umulig å ikke like.

Kjemien mellom Woody Allen og John Turturro, er noe av det som er grunnen til dette. Man engasjeres umiddelbart i deres varme og troverdige vennskap.

Deres syn på livet, deres felles verdier og lune væremåte utgjør to venner som har funnet en samtalepartner for livet i hverandre.

Vi møter vennene idet Murray (Allen) må lukke sitt hjertebarn – en butikk med rarietetsbøker. Som Murray sier selv, er det nå kun rarietets-mennesker som kjøper rarietetsbøker.

Mens de to rydder ut butikken, lufter Murray en idé for Fioravante (Turturro). Han foreslår at de to kan tjene penger på Fioravantes mannlige fordeler.

Fading Gigolo begynner i et herlig tempo, med fengende dialoger og musikk som jazzer oss gjennom de første underholdende sekvensene.

Filmen skifter dog gir idet vi introduseres for et konservativt jødisk miljø, hvor kvinnen Avigal blir et symbol på våre grunnleggende menneskelige behov.

Skiftet oppleves ujevnt og umotivert i begynnelsen, men Avigal er også en av de menneskene man ikke kan unngå å like. Dette gjør at man til sist aksepterer hennes, etter hvert, store rolle i filmen.

Fading Gigolo har en ujevn følelse i denne overgangen. Det er også flere scener som føles halvveis fra manussiden, som gjennomgående er filmens problem. Mye av innholdet føles umotivert og lite gjennomtenkt. Så kan man jo argumentere med at, jammen dette er ingen stor film som ønsker å være uforglemmelig.

Men mindre filmer som for eksempel Allens egen
Midnight in Paris (2011) eller filmer som
Little Miss Sunshine (2006) og
Juno (2007), er alle fortellinger om både de små og store spørsmål og hendelser i livet.

Alle disse makter allikevel å ivareta evnen til å legge seg inntil tilskuerens hjerte, noe Turturros film ikke gjør i det lange løp.

Allikevel er
Fading Gigolo en fornøyelse på et lett og forglemmelig nivå. Befinner du deg på gaten med et avlyst møte en formiddag, så hopp inn i nærmeste kinosal og sett deg godt til rette med en kopp kaffe.