Humoristisk race

Historien er lagt til gatebilmiljøet og vi møter Roy (Anders Baasmo Christiansen) og vennene han hvis liv er og blir bilen som det mekkes på døgnet rundt.  Det har kostet ham forholdet og han er helge- og feriepappa så godt som det går an. Hans store ”fiende” i gatebilmiljøet er TT-  som drar Roy inn i løp fra Oslo til Nordkapp. Enklere blir det selvsagt ikke av at eksen hans skal på sydeferie med sin nye familie. Roy har glemt at han de kommende to ukene har ansvaret for sin fjortisdatter – som mer enn gjerne blir medpassasjerer på racet nordover.

Regissør Hallvard Bræin har tidligere gjort seg bemerke med en rekke dokumentarfilmer.
Børning er hans spillefilmdebut – og det er imponerende hva han har fått ut av et begrenset budsjett. Her er rå kjøring –det lukter svidd asfalt i salen i flere av scenene og riktig gode spesialeffekter.

At 
Børning ikke har blitt en ren guttefilm, men en familiefilm med bred appell mistenker jeg produsent John M. Jacobsen å ha skylden for. Han har bransjens fineste nese når det gjelder å lukte seg frem til hva som skal til for å treffe et stort publikum.

Ikke minst byr
Børning på noen riktig morsomme  scener med Sven Nordin og Otto Jespersen som to av deltakere i racet. Henrik Mestad er uforlignelig i rollene som den overivrige politimannen som gjør hva som helst for å stoppe deltakerne før de når Nordkapp.

I det hele –
Børning er en fin start på den norske filmhøsten.