Terminator: Genisys – flopp eller suksess?

Forventningene til de fleste fans der ute, er så langt ikke skyhøye.  

Det vi nå vet om filmens plot, er at vi følger John Connors (Jason Clarke) kamp mot maskinene, og at SkyNet planlegger et angrep som vil ramme ham fra både fortid og fremtid. Ikke nok med det, men det vil også vise seg at Sarah Connor er oppdratt av en Terminator, og denne maskinen er Arnold Schwarzenegger.

Vil ‘høna og egget-teorien’ nå slites fullstendig i stykker? Og vil eventuelle plot-hull føles like tilgivende som i de to første filmene?

Kjærlighetshistorien mellom Sarah Connor (Emilia Clarke) og Kyle Reese (Jai Courtney) fortsettes, og Arnold Schwarzenegger er altså tilbake som den stuerene, og nå også desto mer faderlige terminatoren.

Filmen vil mest sannsynlig få 12 års grense i Norge, noe som bare vil bety at et universet som i denne omgang burde ha et råere uttrykk, vil bli holdt tilbake for pengenes skyld.

Skisser fra filmens kampscener er også lagt ut, men det er ennå vanskelig å få en konkret følelse ut i fra disse. Bilder som ble sluppet for noen dager siden frir til sitt action-publikum med Schwarzenegger, Sarah og John Connor som blotter sine virile våpen.

Byr de på nytt håp for Terminator-universet, eller venter det en forbannelse for alle som forsøker å ta i det etter den gedigne suksessen fra 1991?

Filmen får norsk premiere den 10 juli 2015.