Berlin-pris til Drone

Dette er første gang en norsk film mottar denne prisen. Regissør Tonje Hessen Schei og medprodusent Jonathan Borge Lie var til stede på den fredshvite løperen på prisutdelingen.

Drone plasserer publikum ansikt til ansikt med ofrene for de amerikanske droneangrepene i Waziristan og de unge amerikanske dronepilotene som dreper fra andre siden av verden gjennom joysticks i USA. Filmen er kontroversiell og den har vakt debatt hos internasjonale medier som BBC, The Guardian og Huffington Post.

Stjernespekket arrangement

Cinema for Peace Award deles årlig ut av Cinema for Peace foundation. Viktige støttespillere for Cinema for Peace er Sir Ben Kingsley, Leonardo DiCaprio, Roger Waters, Sir Bob Geldof og Catherine Deneuve som alle legger vekt på viktigheten av å sette søkelys på menneskerettigheter.

Initiativ for medmenneskelighet gjennom film

Siden 2002 har Cinema for Peace vært et verdensomspennende initiativ for medmenneskelighet gjennom film. Gjennom å invitere profilerte folk fra den internasjonale filmindustrien til galla-utdelingen av Cinema for Peace awards settes søkelys på menneskerettigheter. Under utdelingen vises det filmarbeid som fokuserer på menneskerettigheter og kjente talere fra politikken og kulturlivet bidrar til å skape en plattform for fred og toleranse.

På kino fra 27. februar

Drone vant prisen for Beste norske dokumentar og Menneskerettighetsprisen på Bergen Internasjonale Film Festival i høst. Den vant også Den norske fredsfilmprisen på Tromsø filmfestival i begynnelsen av januar, er foreløpig solgt til ti land og har blitt vist på både CPH:DOX og IDFA i Amsterdam. Filmen kommer på norske kinoer 27. februar etter etterspørsel og ønske fra publikum.

Les intervju med Tonje Hessen Schei i siste nummer av Cinema – i Narvesen nå!