Erik Skjoldbjærg til Toronto med Pyromanen

Thrilleren, basert på Gaute Heivolls prisbelønte bok Før jeg brenner ned, skal vises i seksjonen Contemporary World Cinema.

-Det føles veldig bra med Internasjonal premiere i Toronto for en så kunstnerisk ambisiøs film som
Pyromanen. Filmfestivalen er Nord-Amerikas viktigste for filmbransjen og samtidig også en publikumsfestival. Sjelden merker jeg sterkere entusiasme for film enn i billettkøen og i spørrerunden etter visninger på Toronto Film Festival, sier regissør Erik Skjoldbjærg.

Han var også i Toronto med sin forrige film,
Pionér, i 2013. Dette er faktisk fjerde gang Skjolbjærg kommer til Toronto med spillefilm, etter at han også har vært der med Insomnia og
Prozac Nation.

Pyroman løs i bygda

Dramaet
Pyromanen,  som altså er basert på Gaute Heivolls roman Før jeg brenner ned, hadde norsk premiere i april og har Trond Nilssen, Agnes Kittelsen, Henrik Rafaelsen, Per Frisch, Liv Berhoft Osa i de sentrale rollene.

Den handler om et lite og avsidesliggende sted der en pyroman tenner sin første brann. Med større og farligere branner brer frykten seg. Og når den lokale lensmannen følger sporene, avdekkes en sannhet som bygdefolket ikke vil tro. Pyromanen er ingen fremmed. Han kommer ikke utenfra. Han er en av dem.
Pyromanen handler om en liten sørlandsbygd som mister uskylden da det viser seg at det er brannsjefens sønn som er ansvarlig for å ha terrorisert bygda med en rekke branner.

En av verdens største

Toronto internasjonale filmfestival er en av verdens største publikumsfestivaler med over 300 filmer fra mer enn 60 land. Contemporary World Cinema, der
Pyromanen skal vises, er samme seksjon som Anne Sewitskys film
De nærmeste ble vist i 2015.

Festivalen finner i år sted for 41. gang i perioden 8. – 18. september 2016.