Will Smith slår et slag for Netflix

CANNES: – Jeg har flere barn hjemme. Barna mine går på kino to ganger i uken. De ser også på Netflix. Det er ingen konflikter mellom kinobesøk og det å se Netflix hjemme. Netflix har ikke vært noe annet enn en fordel. Barna mine får se filmer de ellers ikke ville få sett.

Det uttalte Will Smith i forbindelse med den onsdagens pressekonferanse, hvor Smith og de øvrige jurymedlemmene deltok.

Juryleder Pedro Almodovar var på sin side ikke like begeistret for strømmegiganten. For å si det mildt:  – Min personlige oppfatning er at Gullpalmen ikke skal deles ut til en film som ikke er vist på det store lerretet. Dette betyr ikke at jeg ikke er åpen for eller feirer ny teknologi og muligheter. Men så lenge jeg lever vil jeg kjempe for at publikum skal få muligheten til å bli hypnotisert av det store lerretet.

– Jeg foretrekker absolutt å vise filmene mine i ikke bare 190 land, men alltid på det store lerretet. Digitale plattformer er en ny måte å formidle filmer på, som er interessant og positivt. Men de bør ikke erstatte allerede eksisterende formater. De bør ikke endre seervanene. Det er kjernen i debatten, sa den anerkjente regissøren videre.

 

Solid jury

I tillegg til Almodóvar og Smith, består årets hovedjury av Paolo Sorrentino, Jessica Chastain, Maren Ade, Park Chan-wook, Fan Bingbing, Agnes Jaoui og Gabriel Yared.

Det hører med til historien at Smiths neste storfilm,
Bright, nettopp er laget av Netflix. Denne fantasyfilmen, regissert av
Training Day og
Suicide Squad -regissør David Ayer, har etter sigende et budsjett på hele 90 millioner dollar.

Cannes-festivalen varer frem til den 28.mai.